Četka za kosu – kako odabrati najbolju

Tabela sadržaja

Sigurno već i sama znaš koliko je lepa frizura važna, a često i sasvim dovoljna za vrhunsko samopouzdanje. Zato većina žena provodi dosta vremena u potrazi za odgovarajućim šamponom, maskom, regeneratorom i drugim proizvodima za negu kose. Dok proučavamo njihov sastav, čitamo recenzije i upoređujemo različite brendove, često zaboravimo koliko je važna četka za kosu.

Da li znaš da upravo četka za kosu može biti odgovorna za zdravu i sjajnu kosu, ali isto tako može biti i uzrok masne kose? Koje su najbolje četke za kosu? Kako ti rotirajuća četka za kosu ili fen četka, kao i četka za ispravljanje kose mogu olakšati život i stilizovanje željene frizure?

Najbolje četke za kosu

Uz dobar fen, četka za kosu može biti tvoj najbolji saveznik u stilizovanju i sušenju kose. Izlomljenu i zamršenu vlas pretvara u urednu i sjajnu, dok njenim pogrešnim odabirom možeš značajno oštetiti kosu. Dugotrajno korišćenje takve četke može dovesti do lomljenja, oštećenja ili čak i ispadanja vlasi. Takođe, zbog prljavštine koja se taloži usled neredovnog pranja četke, tvoja kosa može postati izuzetno masna. Kako uzrok ovih problema ne bi tražila na pogrešnom mestu, predstavićemo ti koje su to najbolje četke za kosu.

najbolje cetke za kosu
Četka za kosu – kako odabrati najbolju 6

Raznovrsna ponuda četki za kosu može biti zbunjujuća. Zato savršenu opremu za negu kose ove vrste, možeš pronaći pravilnim razumevanjem potreba tvoje kose i karakteristika različitih vrsta četki. 

Adekvatnim izborom četke za kosu sprečićeš oštećenja kose i unaprediti cirkulaciju kože glave. To će imati pozitivan uticaj na rast kose, ali i na njen zdrav izgled. Prava četka će nežno rasporediti prirodnu masnoću kose sa temena glave do vrha dlake. Najbolje četke za kosu dodatno će podstaći hidriranost kose, čineći je mekšom i sjajnijom. Takođe će zagladiti kosu i učiniti je manje sklonoj elektricitetu. 

Četka za oblikovanje kose

Postoji širok spektar četki za stilizovanje kose, a razlikuju se po obliku, veličini, materijalu i funkcionalnostima. Svaka od njih ima svoje jedinstvene karakteristike i prednosti. Najbolja četka za oblikovanje kose je ona koja je prilagodljiva različitim tipovima kose. Trendovi su otišli toliko daleko da se sada proizvode i mirisne četke za kosu koje pružaju i dodatni osećaj svežine. 

cetka za oblikovanje kose
Četka za kosu – kako odabrati najbolju 7

Najznačajniji faktor prilikom odabira četke za kosu je odabir vlakana. Kod četki sa prirodnim vlaknima obično se koristi svinjska dlaka ili čekinje koje su poznate po tome da nežno raščešljavaju kosu. One mogu biti nešto skuplje, ali pozitivno utiču na zdravlje i lepotu kose. Četke sa sintetičkim vlaknima su nešto povoljnije, ali najbolje četke za kosu su one koje kombinuju prirodna i sintetička vlakna. 

Četka za kosu od keramike

Najkvalitetnije četke za kosu su obično napravljene od keramike čija uloga je da ravnomerno raspoređuje toplotu tokom feniranja. Na taj način će tvoja kosa biti  zaštićena od velikih oštećenja koja bi mogla nastati usled izloženosti visokim temperaturama. Još jedna karakteristika dobre četke je i ergonomski dizajn rukohvata koji je značajan zbog udobnosti i praktičnosti kada stilizuješ kosu.

cetka za uvijanje kose
Četka za kosu – kako odabrati najbolju 8

Četka za uvijanje kose: Rotirajuća četka za kosu (četka fen)

Rotirajuća četka za kosu je električna četka za kosu koja ima ulogu da istovremeno suši i uvija kosu. Ima više nastavaka različitog prečnika koji se vrte, a koje lako možeš da menjaš. Nastavak biraš u zavisnosti od efekta koji želiš da postigneš. Veći prečnik četke daće kosi veći volumen. Manji prečnik koristiti ako želiš preciznije stilizovanje i uvijanje kose.

Rotirajuća, električna četka za uvijanje kose (četka fen za kosu) može napraviti blage talase, ali i nešto čvršće lokne uz minimalan napor i za kratko vreme. Pogodna je za sve tipove kose, a pružiće ti profesionalni rezultat bez odlaska u salon. Uz pravilnu tehniku, četka za uvijanje kose učiniće tvoju kosu raskošnom, punom volumena i lepršavom.

Rotirajuca cetka za kosu cetka fen
Četka za kosu – kako odabrati najbolju 9

Električna četka za kosu ti daje mogućnost prilagođavanja visine temperature, brzine rotiranja, ali i smera, u zavisnosti od efekta koji želiš da postigneš. Ova električna četka za oblikovanje kose koristi se tako što provučeš svaki pramen kose kroz četku, od korena do kraja.

Kada je u pitanju rotirajuća četka za kosu, iskustva pokazuju da obezbeđuje kosi izuzetan volumen i glatkoću. Budući da značajno skraćuje proces sušenja i stilizovanja, četka-fen za kosu će savršeno stilizovati tvoju frizuru u samo nekoliko minuta.

Četka za ispravljanje kose

Želiš ravnu i besprekorno urednu kosu? Četka za ispravljanje kose je još jedna četka za oblikovanje kose sa kojom nećeš pogrešiti. Njenom upotrebom tvoja kosa će bit savršeno ravna i sjajna. Provlačenjem četke kroz kosu od korena do vrha, grejne pločice će ispraviti svaki pramen.

Bićeš iznenađena brzinom kojom će četka za oblikovanje kose postići efekat koji želiš. Klasična pegla za kosu zahteva dva koraka – prvo sušenje, a zatim stilizovanje kose, dok četka za ispravljanje kose sve to obavlja istovremeno.

Uz malo vežbe, tvoja frizura će izgledati kao da ju je stilizovao pravi profesionalac. Ova četka za sušenje kose i njeno ispravljanje predstavlja jedan je od najboljih aparata za svakodnevnu negu kose kod kuće. Tako stilizovana kosa uneće dodatnu dozu samouverenosti gde god da se pojaviš. Budi sigurna da će ova četka za kosu u svakom trenutku biti tvoj kec u rukavu i da izgled tvoje kose nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

cetka za ispravljanje kose
Četka za kosu – kako odabrati najbolju 10

Verujemo da su ti naši predlozi olakšali odabir odgovarajuće četke za kosu. Nadamo se da ćeš pronaći onu koja najviše odgovara tvojim potrebama i tvom tipu kose. Najvažnije je da se fokusiraš na kvalitet i funkcionalnosti aparata, ali i da dobro poznaješ svoju kosu. 

Iako je adekvatna četka za kosu važnat u svakodnevnoj nezi kose, u slučaju da je tvoja kosa oštećena, ispucala ili ti je dosadilo da je ispravljaš posle svakog pranja, imamo trajno rešenje za ove probleme. Tretmani za kosu u Makeover studiju u Beogradu, pružiće tvojoj kosi svu potrebnu negu i obnoviti je, bez obzira da li je oštećena zbog farbanja ili je prirodno suva i osetljiva. Isto tako,  ako ne želiš da trošiš vreme na njeno ispravljanje, predlažemo ti tretman za ispravljanje kose.

Naši iskusni frizeri će ti dati najbolje savete na koji način da neguješ i stilizuješ svoju kosu, uključujući i koja četka za kosu predstavlja najbolji izbor za tebe. Zakaži svoj tretman već danas i ne zaboravi da je zdrava i negovana kosa uvek u modi, bez obzira kakvu frizuru imaš i na koji način je stilizuješ.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!