Nadogradnja kose: najbrži put do duge i bujne kose

Tabela sadržaja

San svake žene je da, makar za važnu svečanu priliku, ima dugu, bujnu i svilenkastu kosu. Onu koja se lako stilizuje u raskošnu messy punđu, najlepši visoki rep, bogatu francusku pletenicu ili bilo koju drugu frizuru sa Pinteresta. Međutim, šta ako je tvoja kosa kratka, nedovoljno duga ili joj nedostaje neophodna gustina? Imamo rešenje koje će čak i kratku kosu transformisati i učiniti je raskošnom, dugom i spremnom za bilo koju svečanu frizuru. U pitanju je nadogradnja kose uz klipse za kosu (umetak za kosu) koje ti ovu transformaciju obezbeđuju za samo nekoliko minuta.

Možda si već nešto i čula o ovoj popularnoj tehnici kojoj nisu odolele ni najveće svetske zvezde. Sigurno si se divila nekoj savršenoj frizuri punoj volumena ni ne pretpostavljajući da su za to odgovorne upravo klipse za kosu, odnosno ekstenzije za kosu.  Znamo, sada te verovatno brine da li će nadograđena kosa delovati veštački, ispadati i da li će se videti šnalice. Kako ćeš je skinuti i da li će dodatno opteretiti dlaku? Koja je cena nadogradnje kose?

Šta su klipse za kosu?

Žene su još od davnih dana koristile nadograđenu kosu za dodatno ulepšavanje. Danas postoje veštačke, poluprirodne i prirodne vlasi različitih dužina koje su ispletene na tračicu, koja se stručno zove tresa. Kosa koja je na ovaj način grupisana u pramenove se šnalicama (klipsama) kači za kosu na glavi. Češljići kojom se klipse fiksiraju se nalaze na unutrašnjoj strani trake, tako da se uopšte ne vide. Zahvaljujući silikonskim pričvršćivačima možeš biti sigurna da ti umetak za kosu neće ispasti. 

Iako ćeš često čuti da su prirodne klipse za kosu najbolji izbor, važno je da znaš da se ta vrsta nadogradnje ponaša baš kao i prirodna kosa. To praktično znači da kosa nije otporna na vremenske uslove, pre svega vlagu, što dovodi u pitanje i postojanost same frizure. Zato se u stilizovanju svečanih frizura preporučuju visokokvalitetne ekstenzije kojе će zadržati oblik frizure, bez obzira na vremenske uslove. Ovo je posebno važno kada su u pitanju lokne, talasi i punđe.

klipse za kosu
Nadogradnja kose: najbrži put do duge i bujne kose 6

Međutim, na tržištu postoje različite klipse za kosu, različitog su kvaliteta. Većina klipsi za kosu koje se trenutno nalaze na tržištu je sumnjivog kvaliteta. Zato je važno da ne uzimaš bilo koje, naročito ako je bitna prilika u pitanju. Jeftine klipse ne samo da nemaju raskoš, već često neće da se uviju, tope se i lepe se za stajler. Dlaka se više sija i deluje kao da si stavila plastiku na kosu, a to nikome nije u interesu.  

Kako se postavlja umetak za kosu na klipse

umetak za kosu na klipse
Nadogradnja kose: najbrži put do duge i bujne kose 7

#1 Kosu prvo podeli horizontalno na mestu gde želiš da ubaciš ekstenziju. 

#2 Gornji deo kose podigni i pričvrsti šnalicom. 

#3 Kosu na koju si izabrala da postaviš ekstenziju možeš da natapiraš i nalakiraš, kako bi frizura izgledala lepše i bogatije. 

#4 Šnalicom zakači ekstenziju na kosu, i to je to. U slučaju da želiš da daš volumen visokom repu, koristi umetak rep za kosu ili klipse postavi obrnuto, a zatim pokupi kosu. 

#5 Tvoju novu kosu možeš uviti presom za kosu ili figarom i oblikovati po želji. Ostaje ti samo da uživaćeš u dugoj, prirodnoj i bujnoj kosi kao da je tvoja, bez dugogodišnjeg čekanja da poraste.

Iako je sam proces postavljanja i skidanja umetaka relativno jednostavan, izbor odgovarajuće boje i gustine kose, te njeno uklapanje spram oblika glave i željene frizure zahteva određeno znanje i umeće. Iskusan frizer će, u zavisnosti od frizure, tačno znati na koji deo glave i na koji način da ubaci klipse za kosu.  

U zavisnosti od cilja koji treba da se postigne, stručan frizer će znati da proceni i koja količina kose je potrebna, odnosno da li je u pitanju jedna ili pet tresa. Gotovo svaka frizura je moguća uz ekstenzije za kosu, ali je važno sa kojim ciljem se one postavljaju. Njima se može postići neophodna dužina kose, bogata i raskošna frizura ili njena postojanost. Postoji više tipova različitih ekstenzija u odnosu na frizuru.

Skidanje ekstenzije za kosu

Jedna od najvećih prednosti kada su u pitanju ekstenzije za kosu je njihova praktičnost zbog čega se izdvajaju kao favorit među ostalim metodama nadogradnje. Nadogradnja kose koje podrazumeva da se nadograđena kosa duže vreme ne skida, konstantno opterećuju dlaku, koja svakodnevno preživljava traumu.

Ekstenzije za kosu možeš da staviš kad god poželiš brzu i drastičnu promenu ili kada želiš da budeš primećena. Ukoliko imaš kratku kosu, paž frizuru ili kosu do ramena, a volela bi da imaš bujnu i raskošnu messy punđu jer se udaješ toga dana, uz nadogradnju ćeš moći da imaš frizuru baš kakvu želiš.

Ekstenzije za kosu
Nadogradnja kose: najbrži put do duge i bujne kose 8

Istog dana, vrlo lako možeš da skineš nadogradnju i to bez oštećenja prirodne vlasi. Samo otkopčaj šnalice, skini dugu kosu i uživaj u svim praktičnim prednostima kraćih frizura. Po potrebi i želji, opet stavi nadogradnju, bilo da si se poželela duge kose ili one svečane frizure koja ne može da se stilizuje bez određene dužine i volumena.

Iznajmljivanje klipsi za kosu Beograd

Kao što smo već spomenuli, nadogradnja kose koja ne izgleda fake, zahteva veštinu uklapanja teksture i nijanse nadograđene kose sa kosom na glavi. Kako bi sve izgledalo skladno, prirodno i lepo od ključne važnosti je da ekstenzije za kosu budu visokokvalitetne. Zato obavezno biraj odlično opremljen salon koji ti može pružiti širok izbor različitih tipova i boja ekstenzija, ali i sigurnost da ćeš dobiti frizuru baš kao sa fotografije koju si odabrala.    

Jedan takav frizerski salon je Makeover koji se nalazi na dve lokacije u Beogradu. Uz iznajmljivanje klipsi za kosu u Makeover studiju, dužina, gustina ili tekstura kose više neće biti ograničavajući faktor. Uz veliki izbor različitih boja ekstenzija, koje se savršeno mogu uklopiti sa farbanom ili prirodnom kosom, pa čak i pramenovima, niko neće ni pretpostaviti da se rado i nadogradnji.  

Sve klipse su viskokokvalitetne, lako se oblikuju i postojane su tako da će ti punđa ili neka druga svečana frizura biti stabilnija i dugotrajnija nego da je napravljena samo sa tvojom kosom.

Ukoliko često voliš da eksperimentišeš sa kosom i izvlačiš pramenove različitim tehnikama kao što su balejaž, ombre ili sombre predlažemo ti iznajmljivanje klipsi za kosu. Iznajmljivanje nadogradnje kose je takođe bolja opcija ukoliko su ti klipse potrebne samo za neku svečanu priliku, kao što je svadba ili krštenje. Ako se zaljubiš u svoju dugu kosu i poželiš da imaš svoj set ekstenzija, iste ćeš moći da ga nabaviš kod nas.

Nadogradnja kose – cena

Nadogradnja kose cena
Nadogradnja kose: najbrži put do duge i bujne kose 9

Ako se pitaš koliko koštaju ekstenzije za kosu, odgovor je – zavisi. Cena nadogradnje kose se razlikuje u zavisnosti od gramaže, dužine i kvaliteta dlake. Čak i mala razlika u ceni može da znači ogromnu razliku u kvalitetu. Ali, kao što smo prethodno pojasnili, ne postoji isti tip nadogradnje za sve tipove kose i oblike glave. Zato su personalizovani pristup i stručne konsultacije nešto što nema cenu, ali ima ključnu ulogu.

Ako želiš da lepota tvoje kose bude istaknuta svečanom frizurom uz dodatni volumen, pozivamo te da zakažeš besplatne konsultacije u Makeover frizerskom salonu. Naši iskusni frizeri će odrediti koje su najbolje ekstenzije za kosu za konkretnu frizuru koju su odabrala. Budi sigurna da ćeš iz našeg studija izaći sa osećajem zadovoljstva i samopouzdanja koje će dugo trajati.

iznajmljivanje klipsi za kosu
Nadogradnja kose: najbrži put do duge i bujne kose 10

Na konsultacijama ćeš takođe dobiti i informaciju koliko kose ti je potrebno i koja je cena. Budući da je nadogradnja kose, odnosno iznajmljivanje klipsi za kosu vezano isključivo za uslugu stilizovanja svečane frizure u Makeover studiju, cene svečanih frizura možeš pogledati na našoj stranici za zakazivanje. Dakle, sve cene su ti unapred poznate i nema skrivenih troškova, ni neprijatnih iznenađenja.

Već na konsultacijama možeš da rezervišeš klipse za kosu za tebi važan datum. Ako se udaješ, kumuješ ili imaš neku drugu važnu ulogu, da bi 100% bila sigurna kako se sve uklapa i kako ti stoji, predlažemo ti da nakon konsultacija zakažeš probu šminke i frizure.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!