Potreban frizer

Ako si na ovoj stranici sigurno želiš nešto da menjaš u svojoj frizerskoj karijeri.

Odlično, to je prvi korak. U nastavku pročitaj da li smo mi pravi studio za tebe.

Ko smo mi?

Mi smo Makeover, studio za šminku i frizuru, skup mladih ali iskusnih profesionalaca koji vole posao koji rade. Postojimo šest godina i za to vreme sredili smo preko 6000 klijenata. Iako smo studio specijalizovan za šminku i frizuru za svečane prilike kod nas se rade i ostale frizerske usluge ali ono na šta nam je fokus su kolorizacije i po tome smo i poznati. Nije nam u cilju ni interesu da radimo feniranja već kompleksnije i kvalitetnije usluge.

Kako radimo?

Mi smo mali tim i svakom klijentu se posvećujemo posebno tj. imamo individualni pristup. Kod nas nema pomoćnih radnika i onih koji samo peru kose ili rade farbanje korena. Kada klijent dođe na kolor on je u rukama jednog frizera koloriste od početka do kraja. Ovakav pristup naši klijenti vole, cene, zato se vraćaju nama i spremni su to da plate.

Ko su naši klijenti?

Naši klijenti pored budućih mlada, mama, sestara, kuma, maturantkinja, apsolventkinja i ostalih koji dolaze na šminku i svečane frizure su uglavnom poslovne žene koje žele kvalitet, tačnost i individualan pristup i voljne su to da plate. Najviše nam klijenata dolazi na preporuku ali i putem kampanja koje vodimo na internetu tj. facebooku, instagramu, googleu, tiktoku i drugima.

Ko su kolege?

Kolege su sve do jednog super ljudi. Tako smo ih i birali, jer želimo da nam bude prijatno na poslu. Svi smo tu između 25 i 35 godina i ukupno nas ima osmoro. Od tog broja troje stalno zaposlenih šminkera i pet stalno zaposlena frizera. Pored toga tu su i još četiri šminkera saradnika koji nam dolaze po potrebi. Dugo smo zajedno na okupu i kada tražimo novog kolegu uvek biramo nekog ko bi se uklopio u naš kolektiv.

20220501 135555 scaled 1
Makeover u blizini Hotela Jugoslavija

Makeover u blizini Sava Centra

Kako i kome se prvo zakazuju termini?

Naše koleginice Jelena i Ivana su na telefonu i one su zadužene za zakazivanje termina. Takođe imamo i napredan sistem online zakazivanja i dosta termina se zakazuje i tako. U našem studiju ne postoji hijerarhija kojom se zakazuju termini već gledamo da izađemo klijentu što pre u susret i da zakažemo termin. Naravno uvek će biti klijenata koji žele kod određenog frizera i u tom slučaju gledamo da zakažemo kod željenog frizera, a ako nema uskoro nudimo prvu dostupnu opciju. Tako da ne moraš da brineš da ti se termini neće zakazivati ako si nov u našem kolektivu.

Sa kojim farbama i preparatima radimo?

Što se tiče farbi već skoro četiri godine radimo sa Wellom i jako smo zadovoljni. Imamo super saradnju i često šaljemo kolege na dodatne edukacije kod njih. Takođe imamo i njihove tretmane, a od drugih brendova imamo raznih kao što su Olaplex itd.

Ima li edukacija?

Naravno. Kao što smo rekli u saradnji sa Wella distributerom sve kolege su prošle njihove osnovne ali i napredne edukacije. Takođe ne ograničavamo se samo na te edukacije već slušamo naše kolege i ako imaju želju za nekom specifičnom edukacijom to im omogućavamo. Tako su neke od kolega pohađale seminare za svečane frizure i išle na razne sajmove.

Kakve su smene?

Naše radno vreme je od 8h do 21h i podeljeni smo u dve smene. Prva smena je od 8h do 14h, a druga od 14h do 21h. Pošto smo studio za šminku i frizuru najveća potreba za našim uslugama je subotom i nedeljom i zbog toga je vikend radan, a odmaramo ponedeljkom ili utorkom.

Da li se ostaje duže na poslu?

Svako od kolega ima definisanu smenu kada radi i kada mogu da mu se zakažu termini i to se poštuje. Nikad se neće zakazati kolor koji traje 4 ili 5 sati sat vremena pred kraj smene, već se sve usluge uklapaju u postojeći raspored. Naravno dešava se da se nekad kolor oduži iz nekog razloga ali to su stvarno retke situacije. Za sve nestandardne upite i situacije se prvo komuniciraju sa kolegom, pa tek onda zakazuju. Kao na primer neko bi da uradi nešto baš kod tog frizera ali on radi od 14h, a njemu treba u 13h i ništa mu drugo ne odgovara. U tom slučaju se frizer pita da li bi mogao da izađe u susret ili ne i tek onda zakazuje. Ako je frizeru regularna smena bila od 14h do 21h onda mu se pomera na 13h do 20h osim ako već nema nešto zakazanu u 20h.

Da li nedelja može da bude slobodna?

Obzirom da smo studio za šminku i frizuru u sezoni vikendi su nam obavezno radni i svi radimo prepodne, jer tada ima i najviše posla. Zbog toga trenutno nedelja ne može da bude slobodna osim naravno ako ne želiš da iskoristiš neki slobodan dan. Možda u budućnosti kada nas bude dovoljno napravimo i neku organizaciju da nedelja bude slobodna jednom u nedelju, dve ali za sada je ovako.

Koliko je godišnji odmor?

Naravno pored slobodnih dana tu je i godišnji odmor u trajanju od 4 nedelje koje možeš iskoristiti kada ti odgovara. Neki naš interni dogovor je da se dugi odmori tj. oni koji traju duže od jedne nedelje ne uzimaju tokom prolećne i jesenje sezone tj. od uskrsa do kraja juna i od septembra do kraja oktobra, jer tada imamo najviše posla što se tiče šminke i frizura i tada najviše zarađujemo. To ne znači da u tom periodu nije moguće uzeti neki kraći odmor.

Da li ima prijava?

Apsolutno da. Svi naši zaposleni su prijavljeni i ti ćeš biti od prvog radnog dana. To je nešto oko čega ne pravimo kompromis.

Kolika je fiksna plata?

Mi smo otvoreni za sve dogovore što se tiče plate u smislu ako nekom odgovara da radi samo za fiksnu platu i to je opcija. Međutim pokazalo nam se da svi vole da rade i ako rade više da zarađuju više. Tako da sve naše kolege imaju fiksnu platu tj. zagarantovanu sumu i nakon toga procenat. Zagarantovana suma za novog kolegu se određuje na osnovu više faktora, a kreće se u rasponu od 50.000 do 90.000.

Koliki je procenat?

Procenat je 30% nakon određenog targeta koji se određuje u odnosu na zagarantovanu sumu tj. fiksnu platu. Takođe postoje i bonusi za dostignute targete, pa taj procenat bude na kraju  i veći.

Koliko zarađuju naši frizeri?

Ovo je stvarno individualno pitanje i zavisi od znanja i veština koje poseduješ. Ako si frizer koji pravi svečane frizure u sezoni možeš zarađivati i preko 150.000din mesečno. A kada nije sezona i radiš kolore sigurno možeš očekivati platu preko 120.000. Naravno svakom novom kolegi treba mesec, dva dana dok se uhoda i dok ga naši verni klijenti prihvate, ali obzirom da imamo više upita za termine nego slobodnih termina ovaj period može biti i kraći.

Šta još treba da znaš?

Tražimo kolegu na duže staze. Ne pada nam napamet da malo, malo menjamo ljude i to nikad nije bila naša politika. Zato što želimo otvoren i iskren odnos smo sve ovo i napisali. Uvek postoji način da se dogovorimo oko svih stvari i ono što obećamo to i ispunimo. Rekli bi da smo većinu stvari pokrili i da smo odgovorili na većinu tvojih pitanja.

Za kraj?

Ako ti se sviđa ovo i hoćeš da postaneš naš novi kolega prijavi se klikom na dugme ispod i čujemo se što pre.