Svečane frizure za svaku priliku

Tabela sadržaja

Priprema za poseban događaj, zabavu i svečanost bilo koje vrste nije moguća bez dobre frizure. Bez obzira na to da li i si zvanica, učesnik ili imaš čast da budeš zvezda dana, tvoj stil i izgled biće besprekorni tek kada izabereš pravu frizuru. Štaviše, kosa je veoma često u glavnoj ulozi kompletnog outfit-a i ne treba da te čudi to što joj neke dame posvete najviše vremena i truda tokom stilizovanja. 

Da bismo ti olakšali odluku i skratili slatke muke u osmišljavanju izgleda za događaj koji te očekuje, u ovom tekstu pronaći ćeš ideje za sjajne svečane frizure za svaku priliku. Dakle, ako planiraš svoje venčanje ili si zvanica, ako pripremaš nezaboravnu proslavu rođendana, očekuje te mala ili velika matura, apsolventsko veče, jubilej ili bilo koja posebna prilika – pred tobom su frizure sa kojima nećeš pogrešiti. Naravno, biraj ih u skladu sa dužinom, kvalitetom i mogućnostima svoje kose, ali i uz konsultaciju sa iskusnim frizerom koji zna kako da na najbolji način ostvari tvoje želje. 

Neuredna punđa sa holandskim pletenicama 

Messy Bun ili neuredna punđa uvek je dobar izbor i nalazi se na vrhu liste najtraženijih punđa frizura za sve vrste proslava. Međutim, ova punđa dobija novi nivo sa dodatkom holandske pletenice i postaje pravo malo umetničko delo od kose. 

Ukoliko želiš da postigneš bezbrižan i upečatljiv stil, sa ovakvom frizurom nećeš pogrešiti. Prikladna je za svaku vrstu svečanosti, a posebno je traže dame koje su u glavnim ulogama, bilo da su mlade, slavljenice, kume ili mame. 

Frizeri je rado prave, uživaju u kreativnosti koju im pruža stilizovanje neuredne punđe i holandske pletenice i najvažnije od svega je da se uklapa uz skoro sve odevne kombinacije. 

Spuštena pletenica sa izvučenim pramenovima napred

Ovo je frizura za dame koje vole da vide sebe sa puštenom kosom i preferiraju jednostvan stil. Sve što im treba je da malo sklone kosu sa lica i da joj dodaju šarmantnte detalje, a u ovom slučaju to je pletenica. 

Lepršavi pramenovi kose izvučeni preko lica ovoj frizuri daju šarmantan izgled, ali je pletenica koja krasi puštenu kosu podjednako veličanstvena. Uvučena je sa nekoliko ukosnica, da se ne bi videli krajevi i na taj način postignuta je posebna besprekornost frizure. 

Svadbena „Messy Bun” sa ukrasima 

Veliki dan venčanja je svakako najposebnija prilika u životu svake žene. Pored jedinstvene haljine, frizura i šminka za venčanje jednako su važne za besprekoran izgled i zadovoljstvo mlade. 

Punđa je uvek dobar izbor, a dobija poseban šmek kada joj se doda doza prividne neurednosti i lepršavosti. Može biti sa uvojcima, loknama, sitnim ili krupnim pletenicama. Ukrasi za kosu su svakako neizbežni, ukoliko mlada nosi ovu frizuru, ali nije neobično i da kume, rođake ili drugarice dodaju neki detalj, kada im to odevna kombinacija i šminka dozvoljavaju. 

Frizeri kažu da predviđene nesavršenosti ovu frizuru čine savršenom. 

Romantična niska punđa 

Nekada su niske punđe važile za sasvim obične frizure. Međutim, zahvaljujući kreativnosti svetskih frizera, ali i veštini i znanju profesionalaca za frizure, punđe su postale prava umetnost. 

Niska punđa uvek sa sobom donosi dozu romantike i svedenosti. Odličan je izbor za svaku svečanu priliku, a najbolje od svega je što ne zahteva posebnu dužinu kose da bi izgledala dobro i moćno. 

Ako želiš da poneseš nisku punđu, frizer će ti reći da ona ne mora da se nalazi isključivo na sredini glave. Razmisli o niskoj punđi sa strane, jer u ovom slučaju možeš da dodaš neke detalje u kosu ili da se frizer malo „poigra” tvojim pramenčićima na kreativan i jedinstven način. 

Raskošni talasi u svim varijantama 

Dame koje imaju dugu kosu, a iz nekog razloga ne žele da ponesu punđu, pletenicu ili rep, uvek mogu da se odluče za neprevaziđene talase. Odličan su izbor, bilo da se radi o prikupljenom gornjem delu kose na sredini glave ili sa strane ili o potpuno puštenoj kosi koja izgleda rastresito i raskošno. 

Mlade za svoje venčanje veoma često biraju talase, jer žele da istaknu bujnost i raskoš svoje kose. Međutim, pošto je ovo vanvremenska frizura, prikladna je za sve svečane prilike i svaku damu koja želi da je ponese, bez obzira na svoju ulogu na događaju. 

Privlačne i atraktivne lokne

Kada su u pitanju lokne, najčešće su afiniteti dama podeljeni. Neke ih obožavaju i čekaju svaku dobru priliku da ih ponesu i obično se radi o ženama koje imaju prirodno izrazito ravnu kosu. Ima i onih koje ne mogu sebe da zamisle sa loknama ili su od rođenja kovrdžave pa im povremeno prija da vide sebe sa ravnom kosom. 

Kako god bilo, lokne su odličan izbor za svaku dužinu kose i za svaku damu koja želi totalnu promenu. Mogu biti krupnije, poput talasa ili sitnije, zavisi od stila i ukusa. Neverovatno je koliko loknasta kosa može da utiče na kompletan outfit i da predstavi ženu u potpuno novom svetlu. 

Zato je savet iskusnih frizera da svaka dama makar jednom u životu treba da proba lokne na svojoj kosi, jer će na taj način otkriti novu crtu svoje prirode, onu koje možda nije ni bila svesna. 

Holivudski talasi

Luksuzni i raskošni holivudski talasi decenijama su najpopularnija frizura za važne događaje, a često ih viđate i na crvenom tepihu. 

Glavna razlika između klasičnih i holivudskih talasa je u tome što su oni ravnomerno raspoređeni i uredno raspoređeni na jednu ili obe strane. Holivudski talasi su iste veličine i debljine. Međutim, kod njih je veoma važno to što kosa ostaje mekana i pokretljiva, bez obzira na to što deluju izuzetno uredno. Dakle, izbor proizvoda za stilizovanje je ključan kod pravljenja besprekornih holivudskih talasa. 

Neprevaziđene frizure sa repom 

Konjski rep već odavno nije frizura za svaki dan i brzinsko spremanje. Naravno, i dalje je najbolja varijanta za svakodnevne izlaske ili odlaske na posao, ali veoma je čest izbor kada su u pitanju različite vrste svečanosti. 

Neverovatno je koliko ideja i mogućnosti pruža kosa pokupljena u jedan naizgled običan rep! Frizeri jedva čekaju da dođe dama koja kaže da želi frizuru sa repom. Još je lepše kada im ona dâ slobodu da od jednog repa stvore pravo umetničko delo na njenoj glavi.

Frizure sa pletenicama – uvek dobar izbor

Kada su u pitanju svečane frizure, teško je reći da li su traženije pletenice ili punđe. Možda su zbog toga neke dame neodlučne pa za svoju frizuru biraju i jedno i drugo. 

U svakom slučaju, frizure sa pletenicama su vanvremenski i neprevaziđeni izbor. Duga kosa sa jednom pletenicom, riblja kost, obrnuta pletenica, francuska, holandska, venac ili pletenica sa četiri pramena – svaka može izgledati fantastično kada je pletu ruke veštog i iskusnog frizera. 

Savet plus

Pre nego što doneseš konačnu odluku o izboru svoje frizure za svečanu priliku, bilo bi lepo da porazgovaraš sa frizerom ili da se dobro informišeš. Pored toga što frizuru treba da uklopiš sa odevnom kombinacijom i šminkom, veoma su važni dužina, boja i kvalitet tvoje kose. Ovo ne znači da treba da odustaneš od frizure koju si zamislila, već da se konsultuješ sa frizerom i da zajedno zaključite šta će tebe i tvoju kosu predstaviti u najboljem svetlu. Uostalom, posebna svečanost ne dešava se svaki dan i zaista vredi potrošiti više vremena i strpljenja na izbor najbolje frizure. 

Makeover frizeri će rado saslušati i ostvariti tvoje želje, a ti ćeš sigurno iz našeg studija izaći zadovoljna frizurom koja se neće promeniti do poslednjeg takta muzike na zabavi. 

Ukoliko te uskoro očekuje važan događaj i želiš posebnu frizuru, zakaži termin u Makeover studiju. Poštujemo tvoje vreme i tvoje želje, ne kasnimo i ne zaboravljamo dogovor. Kada je frizura u pitanju, od nas možeš da dobiješ samo više od onoga što si očekivala, a to potvrđuju dame koje nam godinama ukazuju poverenje.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!