Balejaž, sombre i ombre – u čemu je razlika?

Tabela sadržaja

elimo da razjasnimo večitu dilemu koja danas muči mnoge devojke: da li postoje razlike između balejaž, ombre i sombre kolorizacije i kako da znamo koje su. Nakon čitanja ovog teksta biće ti mnogo lakše da svom frizeru objasniš šta tačno želiš,

Balejaž tehnika

stvara prirodni, iznijansirani efekat na celoj dužini kose i u zavisnosti od želje klijenta količina pramenova se može razlikovati. Ovo je jedna od najpopularnijih tehnika poslednjih nekoliko godina.

Balejaž na svetloj kosi

se može kombinovati sa svetlijim ili nešto tamnijim pramenovima, u zavisnosti od toga da li je tvoja kosa plava ili svetlo smeđa. Ukoliko je tvoja kosa prirodno plava ili si je farbala u svetliju boju, ovo je odlična prilika da uneseš manju ili veću promenu. Dodavanjem tamnijih pramenova postići ćeš prirodni prelaz koji će stvoriti volumen, osvežiće boju kose i dati joj prirodni sjaj. Uvek možeš da biraš intenzitet pramenova u zavisnosti od toga da li želiš veću ili suptilniju promenu.

Balejaž na tamnoj kosi

nudi toliko mogućnosti. Ukoliko želiš postepeno da posvetljuješ svoju kosu, što je uvek naša preporuka, svetliji pramenovi su odličan početak. Dodavanjem svetlijih pramenova na tamniju podlogu postižeš efekat punoće i prirodnog sjaja koji na suncu izgleda fenomenalno. Uvek možeš eksperimentisati sa različitim nijansama, karamel, čokoladnim, crvenim ili plavim pramenovima. Veoma efektan način da osvežiš i svoje lice je dodavanjem svetlijih pramenova na prve pramenove oko lica – takozvani face-framing balejaž.

Balejaž na kratkoj kosi

zašto da ne! Balejaž je tehnika koja je odlična za sve tipove kose, bez obzira na njenu dužinu. Kada je u pitanju kratka kosa ili kraći/duži bob ili paž frizura, potrebno je obratiti dodatnu pažnju na blaže prelaze. Kako bi pratili oblik kose, naš savet je da se pramenovi rade bliže korenu kako bi duže trajali, ali i delovali urednije.

Balejaž pramenovi

daju toliko mogućnosti i baš je to jedan od glavnih razloga zbog kojeg se žene najviše odlučuju za ovaj tip kolorizacije. Žene se najčešće odlučuje za tradicionalne svetlije ili tamnije pramenove, a za one nešto smelije tu su crveni, roze, plavi, ljubičasti ili čak višebojni pramenovi koji takođe mogu biti suptilniji ili jačeg intenziteta.

Sombre tehnika

Farbanjem kose sombre tehnikom stvara se blaži prelaz između korena i svetlijih ujednačenih tonova na pramenma. Najjednostavnije rečeno, sombre tehnika farbanja kose podseća na ono sunce u kosi kao kada se vratiš sa mora. Dodavanjem veće ili manje količine pramenova, promena može biti intenzivnija ili suptilnija.

Sombre na svetloj kosi

će imati različit efekat u zavisnosti od tvoje boje kose. Ukoliko se radi o svetlo smeđoj kosi, dodavanje blagih svetlijih prelaza na pramenovima će doprineti veoma lepom efektu prelivanja nijansi. S obzirom na to da je u pitanju tehnika nijansiranja boje od tamnije ka svetlijoj nijansi, sombre će imati veći efekat ukoliko kosa nije izrazito plava ili blajhana.

Sombre na tamnoj kosi

je odličan način da posvetliš pojedine pramenove koji se provlače duž kose, a ujedno osvežiš boju kose i daš joj novi look. Na tamnijoj podlozi sombre je veoma pogodna tehnika jer zahteva minimalno održavanje.

Ombre tehnika

Farbanje kose tehnikom ombre postiže se postepeni dvobojni efekat boje kose koji je obično tamniji pri korenu i svetliji ka vrhovima kose. Obično je tamni, gornji deo kose vaša prirodna nijansa, dok se pramenovi posvetljuju u nijansu koju vi želite.

Ombre kosa se obično odlikuje dužim tamnijim pramenovima, mada se tehnikom podizanja korena može korigovati po vašoj želji.

Kada su u pitanju različite kreativne mogućnosti, ombre kombinacija boja je gotovo nepresušna. Prirodno plava, svetlo ili tamno smeđa, crvena mahagoni, ili nešto nesvakodnevno poput plave, roze ili ljubičaste – izbor je vaš.

Ombre na kratkoj kosi deluje sofisticirano, dok se na dužoj kosi preliva i stvara prelepe nijanse koje se divno presijavaju na suncu.

Šta je ono što povezuje balejaž, sombre i ombre tehniku?

Ono što povezuje balejaž, sombre i ombre tehniku jeste upravo tehnika farbanja kose slobodnom rukom. Stvaranje jedinstvene i kreativne kombinacije boja na kosi postiže se tehnikom senčenja između svetlijih i tamnijih pramenova. Jedan od razloga zbog kojeg se žene odlučuju za jednu od ovih tehnika je unikatni i prepoznatljivi efekat bez obzira na dužinu, boju ili teksturu kose.

Za sve tri tehnike kolorizacije ističemo prednost prirodnog izgleda kose i minimalno potrebno održavanje. Iz tog razloga ne moraš da brineš o farbanju narednih 3-6 ili čak 8 meseci jer koren zadržava prirodnu boju.

✅ Produžena postojanost boje narednih 7 nedelja

✅ Vitamin E sprečava gubitak pigmenta na vlasima

✅ Zatvara kutikulu kose I produžava trajanje boje

Cena balejaža, ombrea i sombrea

Cene ovih tehnika kolorizacije zavise od mnogo faktora i u zavisnosti u kom gradu ili zemlji živite i naravno od iskustva koloriste. U Beogradu možete naći studije koji će vam za ovakve kolorizacije ceniti par hiljada ali u većini slučajeva cena će biti oko sto eura, dok na primer u zapadnim zemljama Evrope ili u Americi za ovakav vid kolorizacije cene se kreću od 500 eura ili dolara pa naviše.

Budite oprezni kome prepuštete kosu i ne vodite se samo najnižom cenom već se raspitajte i istražite kome ćete pokloniti svoju kosu, jer uvek postoji mogućnost da nestručni kolorista napravi više štete nego koristi.

Posavetujte se sa profesionalnim koloristom

Savet sa profesionalnim koloristom je zlata vredan.

Ukoliko ste odlučite da svoju kosu osvežite novim stilom, ofarbate u neku drugu boju ili je revitalizujete preporučujemo vam da zakažete besplatne konsultacije ili nas pozovite na 065 22 88 588.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!