Farbanje kose kod kuće ili u frizerskom salonu?

Tabela sadržaja

Koliko god se pričalo o ovoj temi, neke navike je i dalje teško promeniti, te za mnoge žene predstavljaju pravilo kojeg se čvrsto pridržavaju. U želji da smanje svoje troškove i uštede vreme, žene se odlučuju na farbanje kod kuće. Uglavnom jer nisu vične tome da na vreme prepoznaju promene u svojoj kosi, dešava se da kod profesionalnog koloriste odu u poslednjem trenutku. Upotrebom nekvalitetnih proizvoda za kosu, ona vremenom gubi na volumenu, vlas se tanji i postaje krta rezultirajući sporim rastom.

Tri stvari koje radite pogrešno kada se farbate same kod kuće

  1. Koristite biljnu farbu jer ne želite da oštetite kosu. Međutim, da li ste znale da odstranjivači boje nisu efikasni kada je u pitanju biljna farba, poput kane, koja se ne može ukloniti sve dok kosa ponovo ne izraste.
  2. Kupujete drogerijsku farbu da biste izvukle i održavale svoju plavu kosu? Plašite se blanša i po svaku cenu ga izbegavate? Da li ste znale da su plave farbe često mnogo agresivnije od blanša i da odlazak kod frizera kasnije može mnogo više da vas košta.
  3. Održavate svoju boju jednom mesečno farbanjem izrastka ne želeći da je oštećujete farbanjem cele dužine kose? Odlično! Međutim, kosa pri korenu mnogo brže upija boju često stvarajući nejednak kolorit spram ostatka kose. Kako bi se greška ispravila devojke često ponovo farbaju celu dužinu kose stvarajući dodatno oštećenje.

Da li se sećate zašto ste odabrale farbanje u kućnim uslovima?

Ah, da. Da biste smanjile troškove.

Činjenica je da se ovakve posledice sve češće dešavaju ženama koje se odluče za farbanje kod kuće jer je tržište prezasićeno različitim farbama koje su veoma agresivne i dodatno oštećuju kosu. Želimo da budemo iskreni sa vama – ovakvim postupcima dodatno oštećujete svoju kosu, utrostučujete vreme koje će biti neophodno za njenu revitalizaciju i samim tim pravite sebi neplanirane dodatne troškove za profesionalnu negu kose u frizerskom salonu.

Farbana kosa kod kuce
Farbanje kose kod kuće ili u frizerskom salonu? 5

Farbanje kose u salonu

Ukoliko niste profesionalni kolorista sa dosta iskustva u ovom zanatu, a želite da tretirate svoju kosu ili da je ofarbate, postoji velika mogućnost da rezultat neće biti onakav kakav ste očekivale. Upravo iz tog razloga, neki iskusni frizeri će vam savetovati da, ukoliko se farbate kod kuće, to ne radite u večernjim satima. Zašto? Upravo jer postoji velika mogućnost da ćete morati na ispravke u periodu dana kada frizerski saloni više ne rade.

Uprkos ustaljenom mišljenju, odlazak u profesionalni frizerski salon će vam zaista uštedeti dve bitne stvari: vreme i novac. Pri svakom odlasku u salon, profesionalni kolorista će umeti da prepozna kvalitet vaše kose i samim tim preporuči najbolje rešenje za kolorizaciju i stilizovanje kose. Jedna od osnovnih razlika u odnosu na farbanje kod kuće je mogućnost kombinovanja različitih nijansi boja kako bi tražena boja bila uspešna.

Kosa farbana u studiju
Farbanje kose kod kuće ili u frizerskom salonu? 6

Svaki tip kose zahteva hidriranje pre i u toku samog tretmana. Ukoliko imate osetljivu kožu, postoje preparati koji će dodatno zaštiti skalp glave i sprečiti svrab ili peckanje pri farbanju korena kose. Kako bi kolorit bio ujednačen, profesionalni kolorista će umeti da napravi idealnu smesu različitih farbi. Takođe, nanošenje tretmana za ujednačenu boju, koji ujedno sprečavaju brzo ispiranje boje kose, su sastavni deo ovog procesa.

Post kolor tretmani i nega kose će dodatno ojačati njenu strukturu i poboljšati zadržavanje molekula boje u dlaci.

Ukoliko je vaša kosa osetljiva i tanka neophodna je dodatna zaštita pri kolorizaciji. Devojke sa retkom kosom se češće susreću sa manjkom volumena. Pri procesu frabanja kose moguće je postići i vizuelni efekat punoće. Poseban naglasak je na neophodnoj zaštiti tanke kose tokom samog proces kolorizacije. Upotreba Olaplexa u smesi sa blanšom dodatno će zaštiti strukturu dlake i sprečiti njenu krtost. Dodatna zaštita, poput Olaplexa, jeste takođe odličan izbor ukoliko želite veliku promenu na vašoj kosi i ujedno sprečite pojavu oštećene kose.

Farbanje kose u studiju pre i posle 1
Farbanje kose kod kuće ili u frizerskom salonu? 7

Farbanje kose značajno utiče na promenu strukture vlasi zahtevajući naročitu stručnost od strane profesionalnog koloriste. Poznato vam je da kada kupujete kremu za lice birate je spram svog tipa kože ili doba dana kada želite da je koristite. Farbanje kose u salonu takođe prolazi kroz proces odabira određene nijanse farbe spram vašeg tipa kože i vlasi. Farbanje kod kuće vremenom znatno oštećuje vašu kosu i sprečava vlas da dostigne puni sjaj i volumen.

Doziranje hidrogena, kao bitna stavka, se u frizerskom salonu precizno određuje. U kućnim uslovima se to uglavnom ugrubo određuje i time povećava rizik od oštećenja kose i pogrešnog odabira željene nijanse farbe za kosu.

Da li se još uvek dvoumite?

Svaka promena u životu jeste jedno veliko i značajno iskustvo za svakog od nas ponaosob. Svaka promena i svaki sledeći korak nam donosi novo iskustvo. Svi imamo potrebu i težimo ka tome da nam to iskustvo donese zadovoljstvo. Izvanredan je osećaj zadovoljstva kada iz frizerskog salona izađete zadovoljne i primetite koliko je željena promena doprinela vašem raspoloženju i samopouzdanju. Godine iskustva frizera koji se bavi kolorizacijom kose jesu kvalitet koji se ne može ni sa čim zameniti i uporediti. Takođe, u zavisnosti od oštećenja kose koje je nastalo farbanjem kod kuće, zavisiće i dužina oporavka same vlasi.

Farbanje kose u studiju pre i posle 2 1
Farbanje kose kod kuće ili u frizerskom salonu? 8

Iz svih prethodno navedenih razloga naša preporuka je da se uvek prethodno konsultujete sa profesionalnim frizerom koji će vam predložiti najbolje rešenje i pružiti vašoj kosi tretman koji ona i zaslužuje.

Zakažite konsultacije

Ukoliko ste odlučite da svoju kosu osvežite novim stilom, ofarbate u neku drugu boju ili je revitalizujete preporučujemo vam da nas kontaktirate preko Whatsapp ili Viber aplikacije gde nam možete poslati sliku vaše kose i sliku željene nijanse i zakažete besplatne online konsultacije.

Pozovite nas na

065 22 88 588

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!