Farbanje tokom trudnoće

Tabela sadržaja

Razmišljate o farbanju kose tokom trudnoće i želite da znate da li to na bilo koji način može uticati na razvijanje fetusa?

Ovo pitanje muči mnoge žene tokom trudnoće, no naučni dokazi da je farbanje u trudnoći štetno po samo dete nikad nisu utvrđeni.

Iz tog razloga odgovor na ovo pitanje nije jednostavan.

Stručnjaci savetuju da se farbanje kose odloži za period nakon prvog tromesečja trudnoće dok se razvijaju vitalni organi kod deteta. Nakon prvog tromesečja trudnoće, savetujemo vam da, ukoliko se odlučite da farbate kosu, ne koristite agresivne farbe koje se najčešće koriste u kućnim uslovima i mogu kupiti u drogerijama. Takođe, bitno je posavetovati se sa izabranim ginekologom jer je svaka trudnoća specifična i donosi sa sobom različit tip promena u ženskom telu.

Svaka žena drugačije prolazi kroz period trudnoće, a isto važi i kada je kosa u pitanju. Toliko toga novog je potrebno isplanirati, dobiti prave informacije iz pouzdanih izvora i obezbediti pravilnu negu majke i deteta. Sasvim je prirodan osećaj nesigurnosti i zabrinutosti, naročito u prvim mesecima trudnoće.

Dajte sebi vremena da se priviknete na ovu veliku promenu u svom životu.

O savetima koji se tretmani i načini stilizovanja kose preporučuju tokom trudnoće možete pročitati u nastavku teksta.

Da li se kosa menja tokom trudnoće?

Specifičnost ovih velikih promena u ženskom telu se prvenstveno dešavaju usled hormonalnih promena. Ove promene mogu takođe uticati i na sam kvalitet kose tokom trudnoće. Kosa može postati bujnija i teška za održavanje. Saginjanje nad kadom i povećan fizički napor u odmakloj trudnoći može predstavljati svakodnevni problem. Iz tog razloga mnoge žene odlaze u profesionalni frizerski salon i uživaju u pranju kose uz koje obično sledi i fina masaža glave. Ovakvi povremeni tretmani mogu zaista doprineti opuštanju vašeg tela, ali i podsticanju cirkulacije.

Takođe, kosa može izgubiti volumen i prorediti se. Primetile ste da vam kosa više nije tako bujna od početka trudnoće? Ovakve promene, nažalost, nisu retkost i veoma često mogu pojačati nesigurnost i nezadovoljstvo kod žena. Postoje tretmani za kosu koji će vam dati željeni volumen, pospešiti rast kose i pomoći vam da se osećate lepše i zadobijete više samopouzdanja. Ovo takođe možete postići i različitim vrstama stilizovanja kose. Samopouzdanja nikad dosta. 🙂

Izbor farbe i stručni frizerski tim

Način na koji tretirate svoju kosu tokom trudnoće, ali i pre i posle ovog perioda, jeste veoma bitan. Veoma često se može naići na mišljenje da je tokom trudnoće poželjno da kosu ofarbate biljnim farbama, naročito kanom. Međutim, zaista se retko dolazi do proverene informacije da kanu nije moguće ukloniti sa kose, čak ni uz pomoć profesionalnih odstranjivača boja. Nijedan profesionalni kolorista se neće upuštati u ovaj proces jer je svestan da rezultat neće zadovoljiti želje njihovih klijenata. Ukoliko odlučite posle određenog vremena da promenite boju svoje kose, farbanje će biti moguće tek nakon što kosa ponovo izraste.

Farbanje kose kod kuće takođe nije preporučljivo upravo iz razloga jer se tada koriste farbe koje su veoma agresivne za kosu, samim tim i organizam žene tokom trudnoće.

Farbanje kose u salonu je najbolja preporuka ukoliko želite da vaša kosa bude tretirana profesionalnim farbama, savremenim preparatima za zaštitu strukture vlasi, poput Olaplexa, uz pravovremene i stručne savete.

Profesionalni frizerski saveti

Tokom perioda trudnoće najbolji savet koji možete dobiti jeste da se posvetiti sebi, svom mentalnom i fizičkom zdravlju. Isprobajte nove stvari, istražite nove mogućnosti i istaknite svoju lepotu.

Kada je farbanje kose u trudnoći u pitanju, savetujemo vam da probate moderne i aktuelne tehnike kolorizacije kose poput balejaža ili ombrea. Na taj način, vaša kosa neće biti tretirana u samom korenu dlake. Istovremeno se eliminiše mogućnost prodiranja potencijalno štetnih sastojaka farbe za kosu. Zadržavanjem postojećeg tona vaše kose zadržavate prirodan i moderan izgled. Mogućnosti su raznovrsne jer u dogovoru sa profesionalnim koloristom u frizerskom salonu možete izabrati intenzitet tretiranih pramenova. Pored isticanja vaše prirodne lepote, prednost balejaža i ombre tehnike je dugotrajna postojanost boje koja ne zahteva farbanje kose svakog meseca. Preporuka je osvežiti boju prelivom jednom u periodu od jednog ili dva meseca. Prelivom ćete doprineti sjaju i blistavosti kose bez ikakavih oštećenja strukture dlake. Prelepi prelaz od tamne ka svetlijoj nijansi će vašoj kosi dati novu dimenziju, volumen i vizuelnu dubinu. 

Najlepše putovanje je ono u kojem otkrivamo sopstvenu lepotu i snagu, istražujemo i uživamo u novim iskustvima. Budite lepe, nasmejane i zadovoljne tokom trudnoće jer svaka žena to zaslužuje.

Zakažite konsultacije

Ukoliko ste odlučite da svoju kosu osvežite novim stilom, ofarbate u neku drugu boju ili je revitalizujete preporučujemo vam da nas kontaktirate preko Whatsapp ili Viber aplikacije gde nam možete poslati sliku vaše kose i sliku željene nijanse i zakažete besplatne online konsultacije.

Pozovite nas na
065 22 88 588
Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!