Brow lift (laminacija obrva): Tajna savršenog pogleda

Tabela sadržaja

Brow lift je jedan od omiljenih tretmana za oblikovanje obrva, i to s razlogom. Ko još ne želi lepo oblikovane i guste obrve koje deluju prirodno i skladno? Ovaj inovativni tretman, koji se naziva i laminacija obrva ili brow lamination, obezbediće ti top model look svakog dana. U nastavku teksta ti otkrivamo kakva su iskustva, koliko iznosi cena tretmana, kao i fenomenalnu razliku before and after.

Iako se ovaj beauty trend prvobitno pojavio na društvenim mrežama, kao trend čupavih obrva, važno je da znaš da one ne moraju uvek da stoje „na gore”. Ključna prednostbrow lift tretmana je upravo u mogućnosti da svako jutro očešljaš obrve baš onako kako voliš i budeš sigurna da će tako stajati tokom čitavog dana. Izgledaćeš moderno, sređeno i sveže, a tvoje oči će doći do izražaja, čak i kada na licu nemaš kompletan makeup.

Šta je laminacija obrva?

Laminacija obrva, poznata i kao lifting obrva, je revolucionarni tretman ulepšavanja koji obuhvata pravilno oblikovanje obrva, podizanje dlačica, a potom i njihovo fiksiranje. Tako se stvara prirodan i simetričan izgleda obrva, koje vizuelno izgledaju gušće i deblje.

Ako do sada nisi imala prilike da isprobaš ovu tehniku ulepšavanja, a pri tom svako jutro pokušavaš da ukrotiš neposlušne obrve, brow lift je pravi izbor. Zaboravićeš na olovku, gel i puder za obrve, a dobiti izgled koji ističe tvoje crte lica i to bez potrebe za svakodnevnim popravljanjem. Za samo sat vremena imaćeš savršene obrve za narednih mesec i po dana.

Brow lift: Iskustva

Devojke sa retkim ili neposlušnim obrvama često ističu da im je brow lift tretman omogućio da njihove tanke obrve ožive – što dodatno ističe prirodnu lepotu svakog ženskog lica. Popunjavanjem eventualnih praznina, stvara sе iluzijа punijih obrva, što je posebno efikasno u slučaju kada su one suviše tanke. Iz iskustva znamo da je laminacija obrva savršeno rešenje i ukoliko imaš guste obrve, koje je teško ukrotiti.

Lifting obrva je potpuno bezbolan i prirodan tretman, a pre samog početka potrebno je uraditi pripremu i konsultacije na kojima ćeš dobiti sve potrebne instrukcije. Nakon što se odlučiš za uredne ili „čupavije obrve”, dlake se, uz pomoć posebne kreme, postavljaju na svoje mesto.

Na obrve se nanosi nežan, ali efikasan rastvor za laminaciju, koji ih omekšava i opušta. Zatim se začešljaju, oblikuju i prilepe u željeni oblik, najčešće ka gore (tzv. brows up). Na kraju se nanosi fiksirajući losion koji drži dlačice na mestu. Nakon tretmana, tokom sledećih 24-48h bi trebalo da izbegavaš kvašenje obrva i nanošenje određenih kozmetičkih proizvoda, poput kreme sa retinolom i sl.

Brow lift: Before and after

Koliko dugo traje efekat brow lamination?

Efekti laminacije obrva obično traju do osam nedelja. Vremenski raspon može da varira od osobe do osobe, a u zavisnosti od individualnih faktora, kao što su brzina rasta dlačica i održavanje. Kako tvoje dlake prirodno budu rasle, efekat laminacije će se postepeno smanjivati.

Da bi produžila rezultate brow lamination, savetujemo ti da se pridržavaš uputstava za negu koje ćeš dobiti nakon tretmana. To podrazumeva izbegavanje trenja na obrvama, kao i prekomerne vlage (kao u bazenu) i toplote (kao u sauni) u prva dva dana nakon tretmana.

Dodatno, korišćenje hranljivog seruma ili ulja za obrve može ti pomoći u očuvanju hidratacije i doprineti dugotrajnosti efekata laminacije. Redovne korekcije na svakih osam nedelja takođe mogu obezbediti očuvanje sređenog i definisanog oblika obrva.

Laminacija obrva ili japansko iscrtavanje obrva – šta odabrati

Japansko iscrtavanje obrva (mikroblading) i laminacija obrva su podjednako popularni tretmani koji mogu poboljšati izgled obrva, ali imaju različite rezultate i zadovoljavaju različite potrebe. Razumevanje razlika između tretmana može ti značajno pomoći u odabiru odgovarajuće opcije.

Brow lift je neinvazivan postupak koji se radi s postojećim dlačicama obrva kako bi se postigao puniji i definisaniji izgled. To je privremeno rešenje koje traje nekoliko nedelja i ne uključuje sečenje ili probijanje kože. 

S druge strane, japansko iscrtavanje obrva je polutrajna tehnika tetoviranja koja uključuje ručno uvođenje pigmenta u kožu, kako bi se stvorio izgled pojedinačnih dlačica. U poređenju s laminacijom, mikroblading pruža rezultate koji obično traju 1-2 godine. Pravi je izbor za one koji žele dugotrajnije rešenje ili imaju vrlo retke obrve.Ako voliš da eksperimentišeš s različitim oblicima i stilovima, laminacija obrva može biti pravi izbor. Ukoliko ipak želiš dugotrajniji i definisaniji izgled, vredi razmotriti japansko iscrtavanje obrva.

Kome je namenjena laminacija obrva

Brow lift tretman mogu da rade praktično svi, bez obzira na gustinu, boju ili debljinu dlačica. Međutim, u sledećim situacijama neophodno je pridržavati se saveta kozmetičara:

  • U slučaju kada je koža previše osetljiva i sklona iritacijama, neophodna je prethodna konsultacija sa dermatologom
  • Ukoliko imaš pirsing na obrvama potrebno ga je skinuti pre početka tretmana, a slobodno možeš da ga vratiš već nekoliko sati kasnije

Laminacija obrva/brow lift– cena

Brow lift ima za cilj da transformiše tvoje obrve i pojednostavi svakodnevnu beauty rutinu, pa nije ni čudo što je ova tehnika praktično osvojila beauty industiriju. Sada konačno možeš da imaš uredne, pune i savršeno definisane obrve svaki dan

Umesto da sama pokušavaš da uradiš brow lift kod kuće, savetujemo ti da ovaj posao prepustiš iskusnim kozmetičarima. Oni će odabrati idealnu formu obrva, koja će se uklopiti sa tvojim oblikom lica i kompletnim stilom.

Tretman brow lift u Makeover studiju traje od sat do sat i po vremena, a cena usluge možeš videti na našem online zakazivaču. Takođe, obuhvata i kompletno sređivanje: čupkanje, formiranje oblika, skraćivanje dlačica i farbanje obrva, sve po želji klijenta.

Brow lift Beograd

Ako se pitaš gde bi trebala da radiš tretman laminacije, odgovor je – isključivo u kozmetičkim salonima koji su specijalizovani za ovu vrstu usluge. Upravo takav je Makeover Studio u Beogradu, koji ti garantuje profesionalan i individualni pristup. Uz sve to, na istom mestu odmah možeš da uradiš i brow lash (laminacija trepavica).

Zakazivanje tretmana za brow lift nikad nije bilo lakše – jednostavno, putem kontakt forme rezerviši svoj termin i sledećih osam nedelja uživaj u  besprekorno sređenim obrvama.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!