Najlepše frizure za srednju dužinu kose

Tabela sadržaja

Srednja dužina kose je poput zlatne sredine – dovoljno kratka da bude laka za održavanje, a dovoljno duga da ti pruži beskonačno mogućnosti za stilizovanje. Bilo da ti je potrebna elegantna, poslovna ili casual svakodnevna frizira, ova dužina kose ti omogućava lako eksperimentisanje sa oblicima, teksturama i slojevima. U nastavku smo izdvojili najlepše frizure za srednju dužinu kose.

Paž frizure

Paž frizure
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 13

Ova klasična frizura, koje je izuzetno popularna, je simbol večitog stila. Karakteristična je po ravno sečenoj kosi, najčešće do dužine brade. Međutim, ova frizura ima mnogo varijacija, što je čini savršeno prilagodljivom za svaku priliku. Najveća prednost paž frizure je što se lako održava i stilizuje, a istovremeno deluje tako elegantno i jednostavno.

ravna paž frizura
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 14

Može se nositi ravno, talasasto, sa šiškama ili bez njih, a može se prilagoditi različitih oblicima lica, teksturi kose i stilovima. Posebno efektno deluje kada su krajevi isfenirani ka napolje. Odgovarajuća dužina i oblik šiški mogu sakriti ili istaći određene delove lica, dok različite frizure, poput kovrdža, talasa ili ravne kose mogu istaći individualni stil.

Paž frizure za tanku kosu
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 15

Bob frizura

Bob frizura može biti sa šiškama ili bez njih, s talasima, ravna ili stepenasta, simetrična ili asimetrična – postoji zaista veliki izbor. Koju god da izabereš, budi sigurna da ćeš imati modernu i simpatičnu frizuru. Dalje možeš da je oblikuješ razbarušeno za casual izgled ili zaglađeno i ravno za elegantnu ili poslovnu priliku.

Bob frizura
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 16

Stepenaste frizure za srednju dužinu kose

Trenutno među najmodernije i najlepše frizure za srednju dužinu kose svrstavaju se stepenaste frizure. Posebna prednost ovih frizura je što kosi daju volumen i dubinu. Obično imaju više slojeva različitih dužina koji se stapaju i prave mekani prelaz između različitih delova kose. Evo koje su najpopularnije stepenaste frizure za srednju dužinu kose.

Stepenasti lob (dugi bob)

Kombinacijom klasičnog dužeg boba (loba) i slojeva kose dobija se stepenasti lob (dugi bob). Ova frizura je odličan izbor ako hoćeš da osvežiš izgled bez drastičnih promena.

stepenaste frizure srednje duzine slike
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 17

Frizure za tanku kosu: Stepenasti paž

Slično kao i stepenasti lob, stepenasti paž daje kosi dodatni volumen i vizuelno je čini punom života. Idealna je za devojke i žene sa tankom ili ravnom kosom. Stepenasti paž s razdeljkom na stranu će dodatno pojačati efekat bujne kose.

Stepenasti paž
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 18

Rejčel frizura

Rejčel frizura spada u stepenaste frizure do ramena koje je proslavila Jennifer Aniston na snimanju serije Friends. Idealna je za žene koje imaju jako gustu kosu koju je teško stilizovati. Stepeni se šišaju tako da je kosa napred kraća, a naglasak je na slojevima koji uokviruju lice. Šiške su duže i podeljene na stranu. Kako Rachel frizura može biti prilagođena raznim dužinama kose i oblicima lica, na različitim ženama može izgledati potpuno drugačije.

Stepenaste frizure
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 19

Lake frizure za srednju dužinu kose

Ako ne planiraš u skorije vreme da se šišaš ili uradiš pramenove, evo koje su to lake frizure za srednju dužinu kose koje možeš i sama kod kuće da napraviš za kratko vreme.

Lake frizure
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 20

Frizure lokne – srednja dužina

Bez obzira da li imaš prirodne kovrdže ili koristiš figaro i presu, frizure sa loknama će večno biti moderne. Mokre lokne možeš da napraviš uz pomoć pene za kosu ili uz pomoć spreja za morske lokne napravi neodoljive mekane beach waves. U zavisnosti kakav je tvoj stil i sa kakvim loknama se najbolje osećaš, možeš da poneseš afro-lokne, talase, holivudske talase i druge slične frizure sa loknama. Deo kose sa strane možeš da podigneš na potiljak, a preostali deo da pustiš.

Lokne
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 21

Punđa frizure

Punđa je klasična frizura koja je jednako elegantna kao i praktična, pa se lako može prilagoditi različitim prilikama. Postoje mnoge varijante punđi, od formalnih i elegantnih do opuštenih i neformalnih punđi (messy). Takođe, punđa može biti visoka ili niska.

Punđa frizure
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 22

Niski ili visoki rep

Ovo je najjednostavnija frizura koju verovatno najčešće viđamo. Međutim, umesto da samo vežeš kosu, pokušaj da je malo natapiraš, sakrij gumicu tako što ćeš kosu obmotati oko nje ili napravi kombinaciju kikica i repa.

Visoki rep
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 23

Najlepše frizure za srednju dužinu kose – pramenovi

Pramenovi su najbolji način da osvežiš izgled kose i dodaš svetlije ili tamnije nijanse, bilo da se radi o diskretnim pramenovima ili drastičnoj promeni boje. To mogu biti klasični pramenovi, ali i neke od tehnika poput balejaz (balayage), sombre, ombre ili highlight. Balayage je tehnika bojenja kose koja stvara postepeni prelaz između tamnijih i svetlijih nijansi kose. Ombre je tehnika koja stvara jasan prelaz između tamnije boje korena kose i svetlije boje na krajevima.  Sombre je suptilnija verzija ombre tehnike, s manje kontrasta između tamnijih i svetlijih nijansi kose, pa pruža prirodniji i sofisticiraniji izgled.

Frizure sa pletenicama

Ako hoćeš da u kosu upleteš dozu romantike, znaš šta ti je činiti. Frizure sa pletenicama su uvek originalne i deluju uredno. U zavisnosti od prilike mogu biti praktične, npr. riblja kost za trening ili elegantne kao što je vodopad pletenica za neku svečanu priliku. Pletenica može lako da se iskombinuje sa repom ili punđom, dok je rajf pletenica lak način da se kosa sa stilom pomeri sa lica.

Frizure sa pletenicama
Najlepše frizure za srednju dužinu kose 24

Elegantne frizure za srednju dužinu kose

Kada su u pitanju svečane frizure za svadbe, rođendane, krštenja, venčanja i mature, kod srednje dužine kose dostupne su skoro sve opcije kao i kod duge kose. Elegantne frizure za srednju dužinu kose su razne punđa frizure, kikice, visoki i niski rep i slično. U nekim slučajevima, zbog dužine i gustine, biće neophodno dodavanje klipsi.

Ipak, ako je kosa makar do ramena, izdvojićemo holivudske talase, inspirisane glamurom Hollywooda. Ova frizura ima mekane i luksuzne talase koji se savršeno nadovezuju jedan na drugi, dajući dozu sofisticiranosti i elegancije.

Uz pravilnu negu kose, iskusnog frizera i korišćenje odgovarajućih proizvoda za oblikovanje, holivudski talasi mogu ostati sveži i elegantni tokom čitave zabave. Ako želiš da se osećaš kao zvezda večeri, sa ovom frizurom ćeš sigurno biti u centru pažnje i zračiti samopouzdanjem. Savršeno se uklapa uz crveni ruž i ajlajner.

Planiraš da osvežiš svoj izgled ili ti je potrebna frizura za svečanu priliku? Zakaži svoj termin u Makeover studiju već danas, a naši iskusni frizeri će ti pomoći u postizanju najlepše frizure za srednju dužinu kose. Bilo da želiš klasičnu ili modernu frizuru, nešto potpuno jedinstveno ili ni sama nisi sigurna šta bi ti najbolje stajalo, tu smo da, kroz besplatne konsultacije, rešimo sve tvoje nedoumice.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!