Izaberi pravu šminku za svoj najvažniji dan

Tabela sadržaja

U životu svake žene postoji najmanje jedan dan kada želi želi da zablista i da očara svojim izgledom. Može biti u pitanju njeno venčanje, rođendan, matura, proslava važnog događaja ili nešto sasvim drugo. O čemu god da se radi, ovaj dan zahteva posebnu pripremu i planiranje.

Ukoliko je pred tobom važan životni događaj i želiš da tvoja šminka bude vrhunska i besprekorna, vreme je da počneš sa pripremama. Čak i ako te od posebnog dana dele meseci, veruj nam da nije rano. U ovom tekstu saznaćeš šta je sve važno za savršen makeup i zbog čega ti treba poseban plan pre konačnog dolaska u salon. 

Videćeš da šminka za najvažniji dan ne podrazumeva samo povlačenje četkice i nanošenje rumenila, već pre ovih poteza ima mnogo naizgled malih, ali veoma važnih odluka koje treba da doneseš nekada sama, a nekada u konsultaciji sa šminkerom. 

Evo šta je veoma važno da uradiš pre samog šminkanja, kako bi bila sigurna da ćeš izgledati baš onako kako si zamislila:

Sačuvaj fotografije šminke koja ti se dopada

Umesto da šminkeru objašnjavaš kakav makeup želiš, najbolje bi bilo da mu to pokažeš. Zato se potrudi da pronađeš što više primera i fotografija žena koje su našminkane onako kako bi ti želela da izgledaš. Ovo je možda i najzabavniji deo prilikom izbora šminke za poseban dan. Uživaćeš u razgledanju fotografija, biraćeš ono što ti se dopada, usput ćeš se sjajno zabavljati, ali i pronalaziti potpuno nove detalje i nijanse koje možda želiš da poneseš na svom licu. Dakle, prepusti se makeup portalima, Pinterestu, Instagramu i drugim platformama koje će ti pružiti dovoljno inspiracije za izbor savršene šminke za venčanje, rođendan, proslavu ili drugi važan događaj u tvom životu.

Vodi računa o svojoj koži

O nezi svoje kože treba da brineš svakog dana, bez obzira na to da li te uskoro očekuje profesionalno šminkanje. Međutim, ukoliko si se malo olenjila ili ti je koža iz nekog razloga postala suva, masna, dehidrirana i problematična, potrudi se da ove probleme rešiš što pre. 

Pored toga što ćeš pažljivo i temeljno čisititi lice i kožu negovati u kućnoj varijanti, možda će ti biti potrebni i dodatni tretmani hidratacije ili rešavanja nekih problema na koži. Razgovaraj sa svojim kozmetičarem i na vreme isplaniraj i obavi sve tretmane koji će tvoju kožu oporaviti i pripremiti je za profesionalno šminkanje.

Izaberi pravi makeup studio

Biranje salona za profesionalno šminkanje ozbiljna je odluka. U ovom slučaju, lokacija ili cena profesionalnog šminkanja ne bi trebalo da budu glavni kriterijumi. Iako ti možda deluje praktično da skokneš do salona u komšiluku i tu završiš šminku i frizuru za svoj najvažniji dan. Razmisli još jednom o ovom rešenju. Zbog dobre šminke vredi da odeš i na drugi kraj grada i da ustaneš malo ranije, nego da iz salona izađeš nezadovoljna, nesigurna i potpuno razočarana svojim izgledom. 

Pre šminkanja obavezno zakaži konsultacije sa makeup artistom. Pokaži fotografije šminke koja ti se dopada, kao i frizure i garderobe koju ćeš nositi. Reci sve specifičnosti o svojoj koži, naglasi šta ti se posebno dopada i šta ne bi želela da vidiš na sebi. 

Važno je sve što kažeš i što želiš, jer ćeš samo na taj način izgledati onako kako si zamislila i zablistati u punom sjaju onda kada ti je to najvažnije.

Zakaži probnu šminku

Nakon što izabereš makeup look za svoj najvažniji dan, ne propusti priliku da ga isprobaš i uveriš se da je to ono što zaista želiš. 

Probna šminka za venčanje ili drugi važan događaj nije obavezna, ali je šminkeri iskreno preporučuju iz mnogo razloga. 

Jedini način da izbegneš eventualno nezadovoljstvo ili promašaj u izboru makeup-a za važan dan ili da se uveriš u veštine šminkera je probna šminka. 

Razmisli da li pre svog datuma imaš neki događaj za koji ti je potrebno profesionalno šminkanje i iskoristi priliku da baš tada zakažeš probnu šminku. To može biti i nekoliko meseci ranije, važno je samo da na svom licu vidiš makeup koji si birala na fotografijama i da se uveriš da je izbor pravi. 

Savet plus: za probno šminkanje obuci nešto u boji koju planiraš da nosiš za glavni događaj. Na taj način ćeš steći jasnu sliku o svom izgledu i shvatiti da li je sve kako želiš da bude.

Ne opterećuj se trendovima

Iako u makeup svetu postoje određeni trendovi kada je u pitanju šminka za venčanje, maturu ili rođendan, savet svakog profesionalnog šminkera je da pre svega slušaš sebe. Ako želiš da postigneš vanvremenski izgled koji ti nakon nekoliko decenija neće delovati smešno i čudno na fotografijama, onda je klasika uvek pravi izbor. Prepusti šminkeru da naglasi tvoju prirodnu lepotu istakne tvoj senzibilitet. Samo na taj način ćeš biti sigurna da si posebna i da blistaš u svom stilu. Trendove ostavi za neku drugu priliku ili za neke druge izbore. Šminka je ipak isticanje lepote i odraz zadovoljstva.

Zakaži termin na vreme

Ovo je možda prvo što treba da uradiš ako želiš da imaš savršenu šminku za svoj najvažniji dan. Kada saznaš tačan datum i satnicu događaja, zakaži termin šminkanja odmah. Neka to bude i nekoliko meseci unapred. Važno je da budeš sigurna da će te šminkati pravi šminker i da ćeš dobiti ono što želiš. Kasnije ćeš polako i bez tenzije razgledati fotografije i razmišljati o finesama. 

Pogledaj galeriju radova makeup artista iz Makeover studija. Možeš da izdvojiš nešto što ti se dopada i da zamisliš sebe u tom stilu. Zakaži besplatne konsultacije, svrati do našeg studija da nas upoznaš i porazgovaraš sa šminkerom. 

Sve što preduzmeš pre samog šminkanja može biti od velike koristi za tvoj konačan izgled. 

I još nešto: kada zakažeš termin kod nas, budi sigurna da je samo tvoj i da ćeš biti spremna na vreme za svoj najvažniji dan. Veoma smo ažurni i odgovorni kada je zakazivanje u pitanju. Nećemo te zaboraviti, bez obzira na to kada zakažeš i nećemo dozvoliti da iz našeg studija izađeš nervozna, nezadovoljna i nesigurna. 

Naš cilj je tvoj iskreni osmeh i sjaj u očima, a to postižemo znanjem, iskustvom, kreativnošću i opuštenom atmosferom u studiju od trenutka kada nam dođeš pa sve do polaska na događaj.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!