Najbolje punđa frizure za nezaboravne događaje

Tabela sadržaja

Moda se menja. Stilovi i trendovi dolaze i prolaze. Ima onih koji traju kratko i brzo se zaborave, ali ima i onih koji stvaraju ideje i inspiraciju za nove modele. Bilo da se radi o dizajnu garderobe, obuće, frizure, šmikanju, ili nečemu sasvim drugom, postoje neprevaziđeni stilovi i izbori koji su uvek pravi. U svetu frizura, jedan od njih je – punđa. 

Dovoljno je samo da prošetaš centrom grada u bilo koje doba ili da prisustvuješ nekom događaju i srešćeš veliki broj žena koje su za svoju frizuru birale punđu. 

Verovala ili ne, sve one imaju posebne nazive, prave se na drugačiji način i nije slučajno što je neka žena izabrala konkretnu punđu.Zbog toga smo odlučili da u nastavku navedemo najtraženije i najbolje punđa frizure ne samo za elegantne događaje, već i za svaki dan. Ako voliš punđe, nakon ovog teksta biće ti lakše da frizeru objasniš šta tačno želiš ili da jednostavno u razgovoru sa drugaricom kažeš kakvu frizuru si zamislila za izlazak ili proslavu i odmah će joj biti jasno kako ćeš izgledati.

Visoka punđa

Klasičan i šik način da kosu skloniš sa lica, a da pritom izgledaš stilizovano i elegantno svakako je visoka punđa. Da li će ona biti strogo zategnuta sa zalizanom kosom ili sa puštenim pramenovima, stvar je tvog izbora i kompletnog outfit-a. 

Podignuta punđa može biti napravljena klasično, tako što će frizer uvrteti konjski rep i pričvrstiti ga ukosnicama. Ali možeš da biraš i varijante podignute punđe od pletenice ili od kombinacije repa i pletenice. Šta god da izabereš, sa ovom frizurom nećeš pogrešiti.

Punđa pola-pola

Odličan izbor kada ne možeš da odlučiš da li želiš puštenu ili podignutu kosu. Ako voliš da ti kosa bude puštena, ali želiš da jedan deo skloniš sa lica, ova punđa je pravo rešenje. Takođe, kada tvoja kosa nije dovoljno duga ili je ošišana stepenasto pa ne možeš da je podigneš u potpunosti, punđa pola-pola biće savršena frizura.

Niska punđa

Najpoznatija, a možda i najstarija varijanta punđe je ona koja se nosi nisko na glavi, blizu vrata. Kosa može biti potpuno zalizana, a punđa uredna i glatka, ali lepo izgleda i sa puštenim pramenovima na jednoj ili obe strane. 

Ova punđa je odličan izbor za kraću kosu, uz dobro učvršćivanje ukosnicama. Nosi se u svakoj varijanti, bilo da je reč o večernjem događaju ili ležernijem dnevnom izlasku.

Neuredna punđa

Naziv ove punđe možda ne deluje privlačno, ali je ona sasvim suprotno od toga. Najtraženija punđa, najzanimljivija i svakako najkreativnija za frizere. Kod nje je sve dozvoljeno, ništa nije suvišno i izgleda dobro čak i kada se malo rasturi i razbaruši od đuskanja i dobrog provoda. 

Neuredna punđa odlično izgleda u kombinaciji sa pletenicama, sa posebnim uvijanjem i umetanjem pramenova ili sa dodatnim aksesoarom u kosi.

Frizura sa dve punđe

Ko kaže da se može nositi samo jedna punđa na glavi? Naravno da ne postoje pravila. Iako se čini da frizure sa dve punđe nose samo devojčice, ova varijanta može odlično da izgleda i kada je sa ostatkom outfit-a uskladi neko zreliji. Da li će punđe biti klasične ili napravljene od pletenica, na vrhu glave, na sredini ili spuštene, stvar je izbora i stila. U svakom slučaju, frizura sa dve punđe može da izgleda sjajno i originalno.

Punđa od kraće kose

Velika prednost punđe je to što ne zahteva određenu dužinu kose da bi bila napravljena. Uz pomoć ukosnica i kvalitetnih preparata moguće je napraviti punđu čak i od kraće kose. I zato, ako želiš drugačiju frizuru, ali misliš da tvoja kosa nije dovoljno dugačka za stilizovanje, punđa je izbor koji će uvek delovati dobro.

Punđa od pletenica

Koliko je punđa zahvalna i univerzalna frizura, dokaz je i to što se može praviti u kombinaciji sa neodoljivim pletenicama, ali i od samih pletenica. Ako želiš da tvoja frizura izgleda bujno, neobično i originalno, onda su pletenice stilizovane u punđu odličan izbor. Lepota tvoje frizure posebno će doći do izražaja ako imaš kolorizovane pramenove, jer oni pletenicama daju dodatnu raskoš i lepotu.

Punđa za venčanje

Frizura za venčanje treba da bude zaista posebna. Naravno, dobar frizer će uvek napraviti odličnu frizuru, bez obzira na to da li sprema mladu ili zvanicu, ali ovde je više u pitanju tvoj izbor i stil. Jedna od najčešćih frizura koje mlade biraju je svakako punđa. Izbor je ogroman – od neurednih punđi sa pletenicama i svežim cvetovima, preko elegantnih kreacija sa velovima ili posebnim aksesoarom – nebo je granica kada je u pitanju punđa za mladu. Sve je moguće, a izbor je samo tvoj.

Punđa sa strane

Teško je u jednom tekstu navesti sve prednosti i mogućnosti punđe. Mi se trudimo da navedemo neke predloge i da ti olakšamo izbor. Do sada nismo pomenuli da je punđu moguće nositi i sa strane. Ne mora da bude na sredini glave. Fenomenalno izgleda, a posebno ako poželiš da nosiš zalizanu kosu ili da izvučeš samo nekoliko pramenčića.

Punđa sa dodacima za kosu

Samo još ovaj predlog i pustićemo te da sama odlučiš kakvu punđu želiš da vidiš na sebi. Svaku od ovih punđi možeš da ukrasiš dodatnim aksesoarom, ukoliko ti to ostatak modne kombinacije dozvoljava. Naravno, venčići, cvetići, biseri i cirkoni su nešto što mlade najčešće biraju, ali dozvoljeno je i da zvanice imaju posebne šnale ili ukrase u kosi. Razmisli da li bi neki aksesoar tvojoj punđi dao dodatni šmek i budi dovoljno slobodna da ga poneseš na svojoj frizuri.

I ko bi rekao da jedna punđa može da stvori ovoliko inspiracije za kreiranje novih frizura, priču i pisanje? Iskreno, svaki dobar frizer reći će ti da sve ovo što si videla i pročitala čak nije dovoljno i da se o punđi može pričati još. Ali, ukoliko si čvrsto odlučila da punđa bude tvoja sledeća frizura za važan događaj, najbolje bi bilo da o svim opcijama porazgovaraš sa iskusnim frizerom. 

Zakaži konsultacije za frizuru, svrati u Makeover studio da frizer vidi tvoju kosu, da ti kaže šta sve može da uradi, koliko mu vremena treba za frizuru i proveri da li imamo slobodan termin. 

Poštujemo tvoje želje i vreme, a posebno vodimo računa o tome da iz Makeover studija izađeš sa najboljom frizurom i šminkom, ali i u dobrom raspoloženju i sigurna da ćeš stići na vreme, gde god da si krenula.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!