Kako da se našminkaš za svaku priliku

Tabela sadržaja

U ovom tekstu ćemo ti otkriti kako da se našminkaš za svaku priliku. Bićeš prilično sigurna da izgledaš lepo, uredno i sveže, ali i da tvoja šminka nije napadna ili neprikladna za situaciju u kojoj se nalaziš. 

Šminkanje je svakodnevna navika i sastavni deo života svake žene sa stilom koja želi da izgleda sređeno i sveže, bez obzira na to gde je i sa kim. Neseser sa osnovnom šminkom uvek joj je pri ruci, jer ima potrebu da bude uredna pre svega zbog sebe i svog samopouzdanja, a zatim zbog drugih. Vremenom je naučila da joj za dobar izgled nisu potrebni sati šminkanja i ogromni makeup neseseri, već u samo nekoliko poteza i sa malim brojem proizvoda može da se sredi i da izgleda sigurno i samouvereno. 

Da li se i ti pronalaziš u ovome? Voliš da se šminkaš i prikrivaš nedostatke, a ističeš lepe crte svog lica, ali nisi sigurna da sve radiš kako treba? U nastavku teksta razrešićeš neke svoje nedoumice. 

Ležerna šminka za svaki dan

U danima kada je tvoja jedina obaveza da „skokneš do prodavnice” ili na kafu sa drugaricom i možeš da biraš da li ćeš otići u šetnju ili ostati kod kuće, takođe treba da izgledaš lepo i uredno. Naravno da nećeš na lice nanositi jači puder i kompletnu šminku, jer za tim nema potrebe iz više razloga. Prvo, tvojoj koži lica ne prija da bude „zatrpana” teškom šminkom kada za tim nema potrebe. Bolje je da se fokusiraš na negu i da joj dozvoliš da „diše”. Drugo, opušteni dani podrazumevaju i opušteniji izgled, tako da nema potrebe za preteranim šminkanjem. 

U ovakvim situacijama biće ti dovoljna tonirana hidratantna krema koja odgovara tipu tvog tena, malo maskare, blago rumenilo i sjaj za usne. Za ovo ti je potrebno ukupno pet minuta i nema razloga da ne izgledaš lepo i sveže, bez obzira na to što ćeš samo na kratko izaći iz kuće ili možda nećeš. Zapamti da je uredan izgled stvar tvog izbora. 

Šminka za posao ili fakultet

Ako želiš da izgledaš lepo i doterano, ali ne voliš da preteruješ sa šminkom i da deluješ napadno i „nafrakano”, postoji način da to i postigneš. Lagani puder i korektor u odgovarajućoj nijansi prikriće nedostatke na tvom licu i tamnije podočnjake koji svakoj ženi smetaju kada se pogleda. Rumenilo za svežinu lica i maskara za oštriji pogled osnova su svakog radnog dana, bilo da si zaposlena ili imaš obaveze na fakultetu. 

Pored ovoga, na usne možeš da staviš ruž u skladu sa ostatkom outfit-a ili na oči senku u odgovarajućoj nijansi. 

Izbegavaj da nanosiš i jedno i drugo, jer se ipak radi o dnevnoj i svedenoj varijanti. Izgledaćeš lepše ako deluje da imaš manje šminke na licu.

Šminka za prvi utisak

Sve je važno kada ideš na sastanak sa nekim na koga želiš da ostaviš dobar prvi utisak. Ovde ne ulazimo u detalje da li se radi o ljubavnom ili poslovnom sastanku ili o susretu neke druge vrste. Dakle, nije važno sa kim ideš na taj prvi sastanak, već je bitno kako izgledaš pre svega sebi kada se pogledaš u ogledalu. 

Našminkaj se tako što ćeš istaći najlepše crte svog lica. Da li su to usne, oblik ili boja očiju, negovani ten ili konture, razmisli i zadrži fokus na onome što posebno voliš kod sebe. Ovaj način šminkanja pružiće ti dodatno samopouzdanje koje je prilikom prvog susreta sa nekim veoma važno, a često i presudno za kompletan doživljaj. 

Izgled „kao bez šminke”

Ovo je jedan od najpopularnijih stilova šminkanja poslednjih godina. Teško ga je postići, ali kada to uspeš, tvoj izgled dobiće poptuno novu dimenziju. Izuzetno privlačno i jedinstveno izgleda žena koja na prvi pogled na licu nema šminku, ali njen ten je blistav i svež, a oči su istaknute i sjajne. 

Za ovakav izgled treba da se fokusiraš pre svega na ten. Potrudi se da ne koristiš proizvode koji stvaraju teške slojeve na licu. Međutim, uključi sve što je potrebno: kvalitetnu podlogu, prajmer, puder, korektor, rumenilo i hajlajter, ako je potrebno. Zatim istakni oči pažljivim potezima maskare, a na usne stavi sjaj ili ruž u nude nijansi. 

Delovaće kao da nemaš šminku, a u stvari će sve crte tvog lica doći do izražaja i biti istaknute na pravi način. 

Šminka „sve je dozvoljeno”

Ima dana kada treba da se istakneš, da izgledaš smelo, divlje i posebno. U stvari, to su obično noći ili večeri. 

Ako krećeš u noćni provod, doček Nove godine ili na veliku žurku sa dobrim društvom, možeš da se našminkaš kako god želiš ili da konačno uđeš u ulogu neke svoje omiljene holivudske junakinje. 

Eksperimentiši bojama, igraj se šljokicama, osmeli se da staviš nesvakidašnji ruž. Kada dozvoliš sebi da izgledaš nezaboravno, verovatno ćeš se tako i provesti.

Elegantna šminka za poseban događaj

Stilovi šminkanja za posebne prilike se razlikuju i zavise od mnogih faktora. Pre svega, važno je da li se radi o tvom venčanju, jer kada si mlada, priprema i planiranje šminke obično su zahtevniji i detaljniji. Naravno, ne treba da zapostaviš važnost šminke i kada si u ulozi zvanice na nečijem venčanju. Svakako treba da joj se posvetiš i da je biraš kako u skladu sa svojim stilom, tako i sa kompletnim događajem o kome ćeš sigurno znati neke osnovne detalje. 

Pored proslava i venčanja, postoje i izuzetne poslovne prilike, javni nastupi ili organizovani događaji koji podrazumevaju adekvatnu šminku. 

Naš savet je da za ovakve situacije zakažeš profesionalnu šminku. Ipak se radi o posebnoj prilici kada treba da budeš sigurna da je šminka u skladu sa događajem, na svom mestu i da će ostati postojana od početka pa do samog kraja. 

Zaključak

Sada razumeš da svaka prilika zahteva drugačiju vrstu šminke i nekada nije jednostavno izabrati prave nijanse i stilove. Međutim, moguće je, kada pratiš savete i predloge profesionalnih šminkera.

Zbog toga se za naš kurs Kako se našminkati uvek traži mesto više. Ako žeilš da tvoja šminka u svakoj prilici izgleda besprekorno, a da pritom ne plaćaš svaki put profesonalno šminkanje, onda je ovaj kurs pravi izbor za tebe. 

Kroz direktan kontakt i uz pomoć saveta iskusnih šmikera naučićeš kako da se našminkaš u odnosu na svoje crta lica, oblik oka, ten, boju kose i kombinaciju koju nosiš. 

Informiši se na vreme o svim detaljima i načinu održavanja kursa nakon koga ćeš izgledati lepo i samouvereno u svakoj prilici.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!