Najtraženije frizure za letnje temperature

Tabela sadržaja

Leto je počelo i pred nama su vreli dani i ozbiljno visoke temperature. Neko uživa u njima, neko ih teško podnosi, krije se ispod klime i jedva čeka da prođu. Međutim, činjenica je da vreme tokom leta ne može da stane, a kada je u pitanju izbor šminke i frizure, leto ume malo da zakomplikuje stvari. Zbog toga ćeš u ovom tekstu saznati koje su to najtraženije frizure za letnje temperature.

Važni događaji i proslave zakazani su u vreme visokih temperatura, što na neki način može biti dobro, ali može i zadavati razne probleme. Dobro je zbog velikog izbora letnjih haljina, suknji ili kombinezona u veselim bojama. Svaka žena uživa u slobodi koju joj pružaju lepršavi i prijatni letnji materijali i dobra zabava u udobnim sandalama. 

Iz našeg dugogodišnjeg iskustva uspeli smo da izaberemo deset najboljih frizura za letnje proslave. To su one koje zbog kojih se nećeš znojiti i osećati neprijatno. Izgledaćeš sjajno od samog početka pa sve do kraja proslave. Kosa će ti dozvoljavati da dišeš, da se dobro zabaviš i da zaboraviš neprijatnu vrućinu. 

Visoki konjski rep

Ova frizura mogla bi se nazvati bazom mnogih letnjih stilova. Visoko podignuti rep odličan je izbor za dugu kosu. Posebno dobro izgleda kada je kosa kolorizovana, bilo da se radi o pramenovima, sombre, ombre ili balejaž tehnici. U ovom slučaju sve nijanse i tonovi doći će do izražaja i frizura će dobiti novu dimenziju. 

Naravno, visoki rep dobro izgleda i na kosi koja je u prirodnoj ili samo jednoj boji. Veoma je važno da se dobro pričvrsti, da se zalizani deo uredno stilizuje, a rep podigne dovoljno visoko kako bi kosa iz svakog ugla izgledala zanosno i bujno. 

Da li će tvoj rep biti u talasima, ravan ili samo blago izlomljen, stvar je izbora. Najvažnije od svega je da je kosa podignuta, da ti ne smeta (pošto je duga) i da se osećaš dobro tokom celog dana.

Punđa na vrhu glave

O neprevaziđenoj punđa frizuri već je bilo reči na Makeover blogu. Međutim, sada ćemo se zadržati samo na onoj koja je dobar izbor za +40 temeprature. Kada podigneš kosu, a ne želiš da ostane u repu, verovatno je najbolje da od nje napraviš punđu. Izaberi kako želiš da izgleda. Odluči da li će biti strogo zalizana, napravljena od pletenice ili zanimljivo neuredna, iako je na vrhu glave. 

Šta god da je tvoja odluka, dobra frizura, prijatan osećaj i nezaboravan letnji provod biće zagarantovani.

Riblja kost

Ako imaš dugu kosu i voliš kada ti je sklonjena sa lica, želiš da se dobro osećaš i da izgledaš jedinstveno, onda je riblja kost pravo rešenje za tebe. Postoji mnogo varijanti ove pletenice. Tvoje je da odlučiš da li želiš uredno zalizanu, ili neku sa ispuštenim pramenovima ili blago podignutim pletenicama. 

Naravno, uvek je moguće da izabereš dve ili više riblje kosti, jer za ovu frizuru nema granica, važno je samo da ti umeš dobro da je poneseš i uklopiš u svoj outfit za letnju proslavu. I podrazumeva se – osećaćeš se prijatno, neće biti znojenja i lepljenja kose po licu i ramenima.

Slojevita neuredna punđa

Još jedna vrsta punđe koja dozvoljava igranje kosom, pletenicama i dodacima. Naizgled neuredna, a u stvari pažljivo stilizovana, ova letnja frizura izgleda dobro u svakoj prilici. Važno je samo da je kosa dovoljno podignuta tako da ne izaziva znojenje i neprijatan osećaj prilikom đuskanja na visokim temperaturama. 

U galeriji naših fotografija možeš da pogledaš različite varijante neurednih punđi, da izabereš onu koja ti se dopada ili osmisliš potpuno novu za svoju posebnu priliku.

Paž i bob frizura sa talasima

Prednosti kraće kose u vrelim letnjim danima su jasne. Ne treba je podizati, vezivati i sklanjati sa lica, jer po pravilu ne smeta i ne izaziva preterano znojenje. Međutim, to ne znači da je za posebnu priliku treba samo pustiti i ne voditi računa o njoj. Paž i bob odlično izgledaju sa krupnijim ili sitnijim talasima, a zanimljivi su i kada se preoblikuju u kovrdže. Dakle, ove frizure idealne su za leto i žene koje ih nose mogu biti za nijansu bezbrižnije u odnosu na one koje imaju dugu i bujnu kosu. 

Naravno, nema potrebe da se odrekneš svoje duge kose kada temperature skoče. Dobar frizer znaće kako da stilizuje tvoju frizuru tako da ti kosa ne smeta i da te ne sputava, bez obzira na dužinu.

Pixie frizura

Kad smo već kod kratke kose, ne treba zaobići i jednu od najpopularnijih frizura, a to je pixie. Ona zaista nikada ne izlazi iz mode, a poslednjih godina dobila je nove stilove i oblike koji osvajaju na privi pogled. Može biti asimetrična, sa šiškama, obrijana sa strane i odličan je način da žena pokaže neke svoje osobine i poseban stil. 

Ako si dovoljno hrabra i voliš kratku kosu, sa ovom frizurom tokom leta nećeš imati o čemu da brineš. Samo opereš kosu, malo je stilizuješ i spremna si za svaku letnju zabavu.

Pixie frizura
Najtraženije frizure za letnje temperature 3

Letnji rajfovi i trake u kosi

Uvek je dozvoljeno da se igraš ukrasima za kosu, bez obzira na to da li si na posebnom događaju mlada, glavna slavljenica ili zvanica. Naravno, biraj rajfove, trake i šnale u skladu sa prilikom i kompletnim stilom. Uklopi traku ili rajf za kosu sa haljinom koju nosiš, dodaj zanimljivu šnalu sa strane, a možeš i da u kosu ubaciš nekoliko svežih cvetova. Leto je za opuštenost i igru, a ovi detalji su sjajan način da istakneš svoju jedinstvenost.

letnji rajfovi i trake u kosi
Najtraženije frizure za letnje temperature 4

Saveti plus: 

  • Ne zaboravi da svoju letnju frizuru prilagodiš događaju kome ćeš prisustvovati, kao i dobu dana kada će se održavati. 
  • Pošto se ovde radi uglavnom o frizurama sa podignutom kosom, uveri se da će dužina tvoje kose biti dovoljna za postizanje onoga što želiš. 
  • Potrudi se da frizurom istakneš i boju svoje kose, posebno ako je kolorizovana. 
  • Bez obzira na to što je leto i temperature su visoke, frizura se ne stilizuje na mokroj niti na vlažnoj kosi. Frizer će ti dati savet da kosu opereš dan ranije. 

Poveri stilizovanje kose za letnju proslavu frizeru koji zna šta radi i ima dovoljno iskustva. Pre nego što doneseš konačnu odluku, možeš da zakažeš konsultacije u Makover studiju i da porazgovaraš sa frizerom o onome što želiš i što je moguće napraviti od tvoje kose.

Budi sigurna u to da ćeš stići na vreme gde god da si krenula, jer poštujemo tvoju organizaciju, ne kasnimo i ne zaboravljamo zakazani termin

Najvažnije nam je da se kod nas osećaš lepo tokom sređivanja, da iz studija izađeš zadovoljna i srećna, jer imaš frizuru koju si želela i sa kojom ćeš se osećati dobro od početka proslave pa sve do samog kraja.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!