Lash Lift – sve što treba da znaš i što si oduvek želela da pitaš

Tabela sadržaja

Ako si svesna toga koliko je važno imati dobru maskaru i kakav efekat postiže uvijač za trepavice, onda će ti ovaj tekst biti od velike koristi.
Podignute i duge trepavice daju poseban i svež izgled. Ističu lepotu i zavodljivost očiju, a bez lepih trepavica šminka jednostavno ne izgleda kompletno i besprekorno.
Međutim, nije uvek lako i jednostavno izvući duge trepavice, posebno kada u nekim situacijama žuriš i nemaš dovoljno vremena za preciznost i strpljenje.
Na sreću, postoji način da tvoje trepavice dugo izgledaju raskošno i budu uvijene, bez upotrebe maskare i uvijača. Radi se o Lash Lift postupku kojim su zadovoljne i oduševljene žene širom sveta.
U ovom tekstu saznaj sve o Lash liftu, a u koliko u nastavku ne pronađeš odgovor na svoje pitanje, uvek možeš da nam se javiš i saznaš dodatne detalje o ovom tretmanu.

Šta je Lash Lift

Kozmeticar izvodi Dash Lifting
Lash Lift - sve što treba da znaš i što si oduvek želela da pitaš 4

Lash Lift je, najkraće rečeno, podizanje i farbanje trepavica. Ova procedura podiže tvoje prirodne trepavice i uvija ih na gore za lepši izgled i blistaviji pogled. Trepavice se podižu od samog korena, kako bi se istakle u svojoj punoj dužini, a efekat traje oko dva meseca. 

Prednosti Lash Lift-a

 • Lepši i bujniji izgled prirodnih trepavica. 
 • Trepavice su vidno duže. 
 • Prilagođavanje uvijanja trepavica od prirodnog izgleda do izuzetno dugih. 
 • Efekat na trepavicama traje do dva meseca. 
 • Održavanje je lako. 
 • Tretman je bezbolan i bezbedan. 
 • Povoljnije je od veštačkih trepavica i jednostavnije od korišćenja uvijača.

U čemu je tajna Lash Lift tretmana

Krupan plan zenskog oka nakon Lash Liftinga
Lash Lift - sve što treba da znaš i što si oduvek želela da pitaš 5

Trepavice se prvo postavljaju na silikonsku podlogu, a zatim se na njih nanosi rastvor za omekšavanje koji omogućava preoblikovanje i uvijanje. 

Kada se postigne željeni oblik, nanosi se hranljivo ulje za bujnije trepavice. 

#1 Dogovor o izgledu trepavica

Pre nego što započnemo tretman, razgovaramo o izgledu trepavica i krajnjem rezultatu koji želimo da postignemo. Pažljivo ćemo analizirati tvoj oblik očiju i prirodne trepavice, kako bismo mogli da izaberemo liniju koja će najviše odgovarati tvojim trepavicama. 

Kada izaberemo idealan oblik, skidamo sve tragove šminke i počinjemo sa radom. 

#2 Postavljanje trepavica u pravi položaj

Veoma je važno pažljivo i precizno postaviti svaku dlačicu na silikonsku podlogu i uviti je. Da bi se dlačice zadržale u pravom položaju, koristimo lepak za trepavice. 

Ovaj postupak je bezbolan i potpuno bezbedan, kada ga izvodi osoba koja je obučena za Lash Lift tretmane.

#3 Preoblikovanje trepavica

Kada su sve dlačice pravilno postavljene ne silikonsku podlogu, nanosimo rastvor za omekšavanje. Ova procedura omogućava trepavicama da se preoblikuju tako što poprimaju liniju podloge. Prelaze od usmeravanja na dole ili do uvijanja na gore. 

#4 Oblikovanje trepavica

Sledeći korak je nanošenje rastvora za postavljanje novog oblika trepavica koji smo prethodno odredili. Nakon toga pažljivo nanosimo hranljivo ulje. I počinjemo da se divimo novom obliku, blistavosti i bujnosti tvojih trepavica! 

#5 Određivanje boje

Kada postignemo željeni oblik trepavica, možeš da izabereš i novu boju ili nijansu, što žene obično rade. Boja je potpuno bezbedna, a najbolje je da izabereš tamniju, jer će tvoje trepavice na taj način izgledati gušće, bujnije i definisanije. 

Kombinacija podizanja i farbanja trepavica je zaista dobitna, jer je efekat dugotrajan i vidljiv na prvi pogled. 

Koliko traje Lash Lift tretman

Čitava procedura podizanja trepavica traje oko sat vremena. Ako želiš i farbanje, biće potrebno dodatnih petnaestak minuta. 

Ne zaboravi da Makeover studio uvek vodi računa o tvom terminu i vremenu. Počinjemo na vreme sa tretmanom, nema čekanja i preklapanja zakazanih termina, jer poštujemo dogovor i tvoju organizaciju.

Kako da efekat podignutih trepavica što duže traje

Krupni plan zenskih ociju pre i posle Lash Lift tretmana
Lash Lift - sve što treba da znaš i što si oduvek želela da pitaš 6

Nakon Lash Lift-a, trepavice mogu biti uvijene od 4 do 8 nedelja. Dužina trajanja efekta zavisi od toga koliko brzo tvoje prirodne trepavice rastu i na to ne možeš da utičeš. Međutim, ono na šta možeš da utičeš je njihova nega i održavanje. 

Na primer, uvrsti u svoju rutinu neke od sledećih postupaka: 

 • Svakodnevno nanosi ricinusovo ulje na trepavice, kako bi bile zdravije i bujnije. 
 • Obavezno ih “očešljaj” čistom četkicom, jer ćeš ih na taj način razdvojiti i održavati urednim. 

Šta ne treba da radiš nakon Lash Lift tretmana

 • Ne smeš da ih kvasiš na bilo koji način. Potrudi se da 24 sata nakon tretmana izbegavaš tuširanje vrelom vodom, pranje lica i plivanje. 
 • Znojenje takođe može da pokvari efekat podizanja, tako da ne bi trebalo da budeš na visokim temperaturama ili da praktikuješ intenzivne treninge. 
 • Nanošenje šminke ili proizvoda za oči 24 sata nakon tretmana takođe nije poželjno. Možeš da se vratiš svojoj makeup rutini dan nakon Lash Lift-a. 
 • Ne treba da spavaš na licu. 
 • Ne treba da trljaš oči.

Da li je moguće uraditi Lash Lift tretman kod kuće

Ovo lepo zvuči, ali je daleko od realnosti. 

Pored toga što tvoje trepavice mogu da izgledaju neuredno i neravnomerno podignuto ukoliko Lash Lift radiš sama, postoji mogućnost da napraviš i veće probleme. Iritacija oka, trajan gubitak dlačica i infekcija samo su neke od neželjenih posledica eksperimentisanja kod kuće.

Za uspešan i bezbedan Lash Lift tretman potrebna je ozbiljna obuka, iskustvo i dobro poznavanje tehnike. Osim toga, podizanje trepavica zahteva zatvaranje očiju, jer u suprotnom može doći do povrede. Dakle, nemoguće je da nešto izvedeš kako treba, a da pritom ne vidiš šta radiš.

Da li Lash Lift tretman u salonu ima rizika

Sertifikovani i iskusni Lash Lift artisti svode rizik tretmana na minimum. Možda može doći do iritacije ukoliko se javi alergija ili ona već postoji ili ako je oko pod nekom vrstom upale. Ipak, ovi simptomi se uoče pre samog tretmana, tako da se ništa ne započinje na oku koje je već iz nekog razloga osetljivo. 

Ukoliko želiš da se svakog jutra budiš sređena i uredna, sa svežim izgledom i blistavim pogledom, Lash Lift je zaista pravi izbor za tebe. Svoj tretman u Makeover studiju možeš zakazati odmah ili pre toga dogovoriti besplatne konsultacije na kojima ćeš dobiti dodatne odgovore koje u ovom tekstu nisi pronašla. 

Zablistaj svojim pogledom i prepusti se Lash Lift artistima Makeover studija!

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!