Šminka za venčanje – trendovi koje ćeš često videti ove sezone

Tabela sadržaja

Kada pomisliš na šminku za venčanje, verovatno ti prvo na pamet pada nešto suptilno, jednostavno i klasično. U suštini, mlada bi trebalo da na svom licu ponese šminku za sva vremena, jer će dugo i često gledati fotografije sa venčanja. Međutim, iz godine u godinu, trendovi se menjaju, mlade su sve smelije i žele da istaknu svoju autentičnost. 

Šminka za venčanje sada je prava umetnost i moglo bi se reći da je u izboru stila, detalja i boja sve dozvoljeno. Od cirkona za lice, šljokica i kristala, preko posebno istaknutih očiju ili usana – nema granica u idejama i kreativnosti. U nastavku teksta izdvojili smo nekoliko zanimljivih trendova iz ove sezone kada je u pitanju šminkanje za venčanje.

Naravno, ako kao buduća mlada želiš da ostaneš verna tradicionalnom stilu i klasičnom izboru šminke, podržavamo tvoju odluku, jer se radi o najvažnijem danu u tvom životu i sve treba da izgleda onako kako ti želiš.

Svetlucava šminka za venčanje

Mlade sve češće žele da ponesu blistave detalje na svom licu, jer izgledaju dobro na video snimcima, a posebno kada je osvetljenje slabije. Zaista deluje magično kada sjajni detalji trepere i reflektuju svetlost dok mlada ulazi i izlazi iz direktnog osvetljenja. 

Ukoliko želiš da na svom licu poneseš blistave detalje, ali nisi sigurna šta da izabereš, najbolje je da zakažeš konsultacije sa profesionalnim šminkerom. Kada mu budeš objasnila kakva ti je haljina i kako si tačno zamislila sebe, reći će ti šta bi moglo da se uklopi i na koji način da izabereš prave detalje.

Jarko crvene usne na venčanju

Ako razmišljaš kako želiš da izgledaš na svom venčanju,trebalo bi da znaš da su za crveni karmin potrebni samopouzdanje i navika da bi se osećala dobro. Profesionalni šminkeri ističu da je minimalna šminka u kombinaciji sa jarko crvenim usnama čist klasik i da nikada neće izaći iz mode. 

Ovaj stil može se nositi u svim godišnjim dobima i uglavnom se uklapa sa svakom haljinom i frizurom. Naravno, pored standardne crvene, možeš da se odlučiš i za tamnije nijanse, kao i za one koje idu ka tonovima narandžaste ili boje šljive.

Izražene veštačke trepavice

Veštačke trepavice za venčanje postale su prepoznatljiv trend i gotovo da nema mlade koja se ne odluči da ih ponese za svoj najvažniji dan. Međutim, ima i onih smelijih koje žele da njihove trepavice budu posebno izražene i zapažene na licu.

U Makeover studiju ne koristimo klasične veštačke trepavice, već radimo sa custom made oblikom. Biramo dužinu, oblik i gustinu u odnosu na intenzitet šminke i želju klijentkinja. To je posebno važno, jer se klijentkinje osećaju bolje, trepavice izgledaju lepše i lakše su na očima. Nećeš imati osećaj kao da nosiš “roletne” na kapcima. Najbolje je da u ovom slučaju slušaš sebe i svoj osećaj. Zakaži probnu šminku za venčanje i videćeš da li ti dužina izabranih trepavica odgovara. 

Ukoliko si sigurna da želiš izražene veštačke trepavice, ali se bojiš da će ti biti teške i da će ti smetati, nema razloga za brigu. Njihova izrada je danas toliko usavršena i kada šminku za venčanje poveriš profesionalnom šminkeru, znaće koje da bira i kako da ih zalepi, da ih ti nećeš ni osetiti, od jutra do mraka.

Neutralne palete

Ako je minimalna šminka za venčanje izbor neke mlade, profesionalni šminker će uvek predložiti neutralne palete boja. Istaći će prirodne crte lica, negde dodati manje ili više sjaja, možda čak i koju šljokicu, u dogovoru sa mladom.

Inače, izgled „kao bez šminke” nije lako postići. Iako deluje da je sve prirodno i nenaglašeno, potrebno je mnogo truda i znanja da mlada uživo i na fotografijama izgleda blistavo i sveže tokom čitavog dana.

Zbog toga je neutralna šminka jedan od traženijih modnih trendova na venčanjima tokom ove sezone, a posebno kada se radi o proslavama u najtoplijim danima.

Smele boje na očima

Ako slaviš ljubav – slavi je u svom stilu! To će ti svaki šminker reći i podstaći će te da budeš kreativna, jedinstvena i hrabra kada biraš šminku za svoje venčanje. Ko kaže da je na očima dozvoljeno poneti samo određene boje i nijanse?

Ne postoje standardi kada je u pitanju izbor boja senki za oči. Zbog toga ćeš sve češće videti mlade koje su se ove sezone osmelile da biraju detalje ljubičaste, žute, zelene senku u vidu nekog sjajnog pigmenta ili olovke u boji. Na taj način šminka ostaje vanvremenska, ali sa dodacima modernog.

Naravno, ovaj stil treba pažljivo uklopiti sa haljinom, frizurom i svim ostalim detaljima. Ali kada na vreme počneš i pažljivo biraš, postići ćeš ono što želiš i dobiti šminku za venčanje o kojoj će se dugo pričati.

Šta je još važno da znaš kada planiraš šminkanje za venčanje

Svaki šminker će ti reći da vodiš računa o svojoj koži, i to ne samo u periodu pre venčanja, već uvek. Hidrirana, zdrava i negovana koža treba da bude prioritet svake žene. Kada imaš to na umu, nećeš biti pod stresom i pritiskom, bićeš sigurna da tvoja koža izgleda dobro, jer si sve vreme vodila računa o njoj. I to se ne odnosi samo na kožu lica, već na čitavo telo koje treba negovati i čuvati, jer to zaslužuje. 

Obavezno zakaži konsultacije o šminkanju za venčanje, kao i probnu šminku. Ako postoji dan kada ne treba da očekuješ iznenađenja i neželjene reakcije, onda je to dan tvog venčanja. Pripremi se na vreme, porazgovaraj sa profesionalnim šminkerom i uveri se da ćeš na svom venčanju izgledati onako kako želiš. 

Zakaži termin u Makeover studiju online ili telefonom i budi sigurna da smo sve zabeležili tačno i po dogovoru. Poštujemo tvoje vreme, ne dozvoljavamo da kasniš na svoj bitan događaj i da osetiš bilo kakvu napetost tokom priprema za venčanje. Od nas ćeš dobiti sve što ti treba kada je u pitanju izgled, a prijatna atmosfera i opušteni razgovori u studiju dodaće tvom posebnom danu dobro raspoloženje i iskreni osmeh koji svaka mlada zaslužuje.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!