Zakazivanje profesionalnog šminkanja i frizure za matursko ili apsolventsko veče

Tabela sadržaja

U koliko sati zakazati termin?

Groznica maturske večeri se blizi vrhuncu, a vi ste na sve većim slatkim, stilskim makeup mukama! Na mukama, jer ne želite da svoj izgled za ovo veče prepustite slučaju, već hoćete do detalja da osmislite celokupan izgled za ovaj važan dan.

Pored odabira haljine, obuće i aksesoara, sledeća najvažnija stvar su šminka i frizura za maturu ili apsolventsko veče. Danas sve veći broj devojaka zakazuje profesionalno šminkanje i frizera za ove prilike, jer ne želi da za svoje matursko ili apsolventsko veče bude “sama svoj majstor” i da time rizikuje da bude loše našminkana ili raščupana 🙂 Ako ste jedna od ovakvih devojaka, evo nekoliko saveta o stvarima koje treba da uradite pre nego što zakažete termin za profesionalnu šminku i frizuru.

Dobro organizujte vreme posete salonima

I pored savršene pripreme, nemojte zaboraviti na jednu važnu stvar: ograničeno vreme za sređivanje na dan mature. Da bi svaka stavka (frizer, šminker, kozmetičar…) bila na vreme ispunjena potrebno je dobro se organizujete i napravite optimalan vremenski razmak između posete salonu i odlaska kući na finalnu pripremu za maturu.

Profesionalno šminkanje za maturu u studijima, kakav je Makeover, traje jedan sat, a isto toliko vremena potrebno je odvojiti i za svečanu frizuru. Ni jedno ni drugo ne bi trebalo da se zakazuje u „pet do 12“, tačnije nije poželjno da planirate da odmah nakon odlaska iz salona krenete kući po haljinu, pa u najluđu noć.

Šta je potrebno uraditi pre odlaska u frizerski i makeup salon?

Dobro se naspavati 🙂 Ostale pripreme nisu potrebne. Izuzetak su frizure, jer ukoliko ste se odlučile za lokne ili svečanu frizuru, savetujemo vas da dođete sa opranom kosom veče pre, jer je dlaka tada poslušnija za rad i lakše se oblikuje. Sve ostalo prepustite našim profesionalnim frizerima 🙂

Šta zakazati prvo: šminku ili frizuru?

U studiju Makeover ne postoji pravilo redosleda, jer naši frizeri znaju kako da ne poremete šminku, dok šminkeri znaju kako da obave svoj posao, a da ne pokvare frizuru. Čak i ukoliko se makeup ili frizura neznatno poremeti, u našem studiju frizeri i makeup artisti mogu da reaguju u trenutku.

Nepredviđene okolnosti mogu da poremete satnicu

Iako optimalno vreme profesionalnog šminkanja i frizure za maturu ili apsolventsko veče u našem studiju traje ukupno dva sata, potrebno je da računate na blaga odstupanja. Postoji niz okolnosti koje mogu uticati na dužinu ove satnice, kao što su gužve u saobraćaju (usled koje možete zakasniti na svoj termin i odložiti početak šminkanja) ili dodatni makeup zahtevi ili nedoumice koje ćete rešavati sa šminkerom, a koji mogu na kratko produžiti boravak u salonu.

Uvek dajte dovoljno vremena svom makeup artistu da vam se posveti i rezultat će biti najbolji mogući 🙂

Ne brinite, makeup i frizura će trajati i ako je vaš termin koji sat ranije

Mnoge devojke zakazuju svoje termine u salonima što kasnije, tj. što bliže samom početku maturske ili apsolventske večeri, iz straha da makeup neće ostati na njihovom licu u narednih nekoliko sati ili da će im kosa “splasnuti”. Da razbijemo ovaj mit – apsolutno netačno! Makeover profesionalnci garantuju da će vaša šminka i frizura biti na kraju večeri biti baš onakve kakve su bile po izlasku iz studija, bilo da je Vaš termin u prepodnevnim, podnevnim ili popodnevnim časovima.

Ostavite prostora za fotografisanje sa prijateljima i porodicom pre polaska

Savetujemo vas da po izlasku iz frizerskog salona ostavite malo vremena i da se fotografišete sa svojim najbližima. To će vas opustiti i napuniti pozitivnom energijom, što će se svakako odraziti i na vaše rapoloženje i samopouzdanje za maturu ili apsolventsko veče.

Matura je sve bliža, a vremena je sve manje 🙂 Da ne biste ostale uskraćene za svoj termin, požurite, pozovite 🙂

Takođe, šminkanje za maturu i apsolventsko veče, kao i svečanu frizuru u salonu Makeover možete zakazati i elektronskim putem klikom na „Zakaži termin“ dugme, nakon čega će Vam odmah stići mail potvdre od našeg tima.

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!