Svečane frizure za kratku kosu do ramena

Tabela sadržaja

Kratke frizure su oduvek bile simbol samopouzdanja, hrabrosti i jedinstvenosti. Iako izuzetno praktična, kratka kosa pruža nešto manji broj mogućnosti za eksperimentisanje u odnosu na dugu kosu. I pored toga, postoji veliki broj modernih, svečanih frizura koje su idealne za kratku kosu, bez obzira da li je ona tanka, retka ili gusta. U nastavku smo izdvojili najlepše svečane frizure za kratku kosu do ramena, a sigurni smo da ćeš među njima naći onu pravu.

Najlepše svečane frizure za kratku kosu

Pri stilizovanju kratke kose do ramena važno je da obratiš pažnju na nekoliko stvari, kako svečana frizura ne bi delovala suviše klasično. Čak i kratka puštena kosa može izgledati lepo, a blagi talasi će joj dati romantičnu notu. Nekada je dovoljno samo isfenirati kosu na ravno, blago je zalizati ili joj dodati neki mali detalj sa jedne strane, poput šnale.

svečane frizure za kratku kosu
Svečane frizure za kratku kosu do ramena 6

Punđa je simbol bezvremenske elegancije, ali njome možeš postići i opušteniji izgled. U zavisnosti šta želiš da postigneš i kakvu haljinu nosiš, možeš izabrati visoku punđu, nisku punđu ili punđu sa strane. Ako imaš odgovarajuću dužinu kose možeš spojiti punđu i riblju kost, i tako dobiti jednu elegantnu, a nesvakidašnju frizuru.

Pletenice spadaju među najlepše romantične svečane frizure za kratku kosu. Naša dva favorita su pletenica sa strane i vodopad pletenica. Vodopad pletenice se uglavnom prave na kovrdžavoj kosi, dok pletenice sa strane moćno izgledaju na kosi sa pramenovima. Pletenice i punđe su takođe idealan izbor svečane frizure za devojčice.

Frizure sa loknama za kratku kosu su uvek efektan izbor. Meke kovrdže su idealne za žene i devojke koje žele da izgledaju romantično i šik, pa je ova frizura čest izbor za venčanja. U slučaju da želiš da izgledaš i osećaš se kao holivudska diva, Holivudski talasi su apsolutni hit. Za njih je potrebna odgovarajuća dužina i gustina kose, što u nekim slučajevima može da se nadomesti uz pomoć klipsi.

Kako se stilizuju svečane frizure za kratku kosu do ramena

Bilo da ideš na maturu ili si mlada, kuma, deveruša ili gošća, pažljivo odabrane i skladno uklopljene haljina, cipele, šminka i frizura će učiniti da se osećaš posebno lepo. Stilizovanje kratke kose za svečane događaje može biti izazovno, ali ako se uradi na pravi način učiniće da zablistaš i izdvojiš se svojom autentičnošću i šarmom.

frizure sa loknama za kratku kosu do ramena
Svečane frizure za kratku kosu do ramena 7

Osim u dužini, glavni izazovi pri stilizovanju svečane frizure za kratku kosu do ramena su nedostatak volumena, potom oblikovanje šiški i nepravilnih pramenova, kao i postavljanje ukrasa. Sa pravilnom negom, kolorizacijom i oblikovanjem, kratka frizura je proveren saveznik za postizanje autentičnog izgleda, koji  će te istaći u masi. Međutim, nije svaka frizura za svaku kosu, pa je za tanku, gustu i talasastu kosu potrebno izabrati odgovarajuću frizuru, a zatim je adekvatno oblikovati.

Svečane i moderne kratke frizure za tanku kosu

moderne kratke frizure za tanku kosu
Svečane frizure za kratku kosu do ramena 8

Tankoj kosi nedostaje gustina i volumen, pa je dodatno zahtevna za oblikovanje. Slojevitim frizurama koje daju volumen i teksturu kosi, dovoljni su lagani, efektni talasi. Među moderne kratke frizure za tanku kosu ubraja se slojeviti bob i pixie cut sa dužim pramenovima. Ove frizure su lake za održavanje, ali i stilizovanje za sve svečane prilike. Pixie i paž frizura su idealan izbor kratke frizure za okruglo lice i tanku kosu jer izdužuju lice i daju volumen.

Pletenice takođe čine tanku kosu bogatijom i punijom, a predstavljaju idealan izbor romantične svečane frizure za kratku kosu do ramena. Uvek su u modi i privlače pažnju, čak i kada deluju jednostavno. Kako bi kosa delovala bujnije mogu se ubaciti klipse. U skladu sa stilom i haljinom možeš izabrati francusku pletenicu, riblju kost ili složenu pletenicu. Uz  pravilnu negu i upotrebu proizvoda za volumen kose, kao i odgovarajući izbor kratke frizure za tanku kosu, možeš imati svečanu frizuru koja će istaći crte lica i privući pažnju.

Svečane kratke frizure za gustu kosu

svečane kratke frizure za gustu kosu
Svečane frizure za kratku kosu do ramena 9

U slučaju da imaš gustu kratku kosu, asimetrična paž frizura je odličan izbor, a nju obično biraju najsmelije dame. Za glamurozan izgled biće dovoljno da kosu uviješ u blage talase, koje će pramenovi dodatno istaći. Za chic look biće dovoljno da krajeve kose nagužvaš sa malo pene. Za dramatičan izgled jedan deo kose možeš da zaližeš gelom.

Punđa frizure se izdvajaju kao najpopularnije svečane kratke frizure za gustu kosu, sa kojima sigurno nećeš pogrešiti jer pristaju gotovo svakom licu. Uz dugu haljinu najčešći izbor je uredno skupljena kosa koju je najbitnije dobro fiksirati, kako bi mogla da iznese sate đuskanja. Messy ili neuredna punđa je idealan izbor svečane frizure za kratku kosu za devojke koje imaju šiške ili istovremeno žele da postignu opušten i elegantan izgled.

Kratke frizure za talasastu kosu

kratke frizure za talasastu kosu
Svečane frizure za kratku kosu do ramena 10

Iako se kratka frizura obično vezuje za ravnu kosu, moderan, prirodan i osvežavajući izgled možeš postići uz odgovarajuće kratke frizure za talasastu kosu. Talasasta kosa ima svoj šarm, a uz svečane kratke frizure talasi će dodatno doći do izražaja. Važno je, pre svega, da izabereš frizuru koja će se uklopiti sa tvojim oblikom lica i koja će istaći prirodne talase. Za dodatni efekat mogu ti koristiti pramenovi i šnalice, a uz kratku talasastu frizuru svaki put možeš da izgledaš drugačije.

Asimetrični bob ili lob (dužine do ramena ili malo duže) se odlično uklapaju sa talasastom kosom. Ako ne voliš veliku asimetričnost, važno je da znaš da dužina pramenova ne mora drastično da se razlikuje. Talasasta kosa je zahtevna za svakog stilistu, pa je izbor iskusnog frizera ključan u ovom slučaju.

Frizure za svadbu – kratka kosa

Bilo da želiš jednostavne ili nešto komplikovanije frizure za svadbu, iskusni frizer će znati koja frizura ti najbolje pristaje i kako da je izneseš na najbolji mogući način. Zato u Makeover studiju možeš da dobiješ kompletnu uslugu – od kolorizacije kose do stilizovanja svečane frizure za kratku kosu do ramena.
Ali to nije sve.

Naši stilisti će te posavetovati kako da svečanu frizuru uklopiš sa haljinom i šminkom, tako da sve deluje lepo i skladno. I ne brini, više ne moraš da ideš na dva mesta da bi uklopila šminku sa frizurom. Šminku, kolorizaciju kose i frizuru, kao i njihovo uklapanje sa haljinom možeš obaviti na jednom mestu, a već sada možeš da zakažeš potpuno besplatne konsultacije. Naš stručni tim će ti pomoći da sve izgleda baš onako kako si zamislila i još bolje od toga. 

Tabela sadržaja

Newsletter

Prijavi se na našu mailing listu i prvi dobijaj korisne savete i promocije!